GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναπαράσταση Παθών στην Παστίδα Ρόδου

Την Μ.Παρασκευή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Παστίδας Ρόδου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» πραγματοποίησε για ακόμη μία...

Την Μ.Παρασκευή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Παστίδας Ρόδου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά την Αναπαράσταση των Παθών.
Ρωμαίοι στρατιώτες συνόδευσαν τον Επιτάφιο στην περιφορά μέχρι το Κοιμητήριο.

Της Πομπής προπορευόντουσαν Ιουδαίοι και Ιουδαίες με δάδες και φαναράκια δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα ενώ οι μυροφόρες πρώτες απ’όλους έριχναν ροδοπέταλα στον δρόμο που θα περνούσε ο Χριστός.
Αυτό το έθιμο είχε ξεκινήσει από το 1994 περίπου, ατόνησε για λίγα χρόνια και ξαναξεκίνησε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» από το 2006.

Η Αναπαράσταση των Παθών στην Παστίδα κάθε χρόνο συγκεντρώνει πιστούς και από το υπόλοιπο νησί της Ρόδου αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Αξίζουν σίγουρα πολλά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» που για ακόμη μία φορά με συμμετοχές από 7 ετών έως…κάποιες δεκαετίες, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το έθιμο αυτό.
allaksogolies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση