GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη Ολλανδός κρεατέμπορος για το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

Χειροπέδες πέρασαν οι Ολλανδικές διωκτικές αρχές στον Βίλι Ζέλτεν, διευθυντή μίας μεγάλης εταιρείας εμπορίας κρέατος, καθώς και σε έναν...

Χειροπέδες πέρασαν οι Ολλανδικές διωκτικές αρχές στον Βίλι Ζέλτεν, διευθυντή μίας μεγάλης εταιρείας εμπορίας κρέατος, καθώς και σε έναν συνεργάτη του, για την διάθεση 300 τόννων αλογίσιου κρέατος, που είχε "βαπτιστεί" βόειο.
Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εισαγγελία που ερευνά το μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο.
Ο Ζέλτεν, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας Willy Selten BV, ετέθη την Πέμπτη υπό κράτηση ως ύποπτος για παραποίηση εγγράφων και απάτη για την ψευδή σήμανση προϊόντος.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν κατονόμασαν τον συλληφθέντα, όμως τα Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως αυτός είναι ο Ζέλτεν.

Την Τρίτη οι αρχές είχαν συλλάβει και τον μεταβατικό διευθυντή της ίδιας εταιρείας, η οποία κατηγορείται, ότι διοχέτευσε 300 τόννους κρέας αλόγου, που προερχόταν από προμηθευτές της στην Ολλανδία, την Ιρλανδία και τη Βρετανία, στο διάστημα 2011-12.

Η εισαγγελία προσδιόρισε, πως η εταιρεία Selten είναι η ίδια που αποτέλεσε τον κύριο στόχο για τις έρευνες που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, μετά την αποκάλυψη του διατροφικού σκανδάλου στην Ευρώπη.

Μάλιστα, η Selten είναι η μία από τις δύο ολλανδικές εταιρείες που ανακάλεσαν 50.000 τόννους αλογίσιου κρέατος τον Απρίλιο.

Την Τετάρτη ο ίδιος ο Ζέλτεν παρουσιάσθηκε στην Ολλανδική κρατική τηλεόραση και παραδέχθηκε πως η εταιρεία του ανέμειξε κρέας αλόγου με βόειο. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι το έκανε κατόπιν παραγγελίας του πελάτη και αρνήθηκε ότι παραποίησε τη σήμανσή του.

Νωρίτερα εντός του μηνός, το Ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων σε επιστολή του στο Κοινοβούλιο, υπογράμμιζε πως ο Ζέλτεν είχε διαθέσει κρέας σε 132 εταιρείες στην Ολλανδία, και σε 370 εταιρείες σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς, όμως, να κατονομάζει ποιες.

directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση