GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νταβούτογλου: Η εθνική εκκαθάριση είναι το «σχέδιο Β» του Ασαντ

Για «εθνική εκκαθάριση» σε ορισμένες περιοχές της χώρας κατηγόρησε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ ο επικεφαλής της τουρκικής διπλω...

Για «εθνική εκκαθάριση» σε ορισμένες περιοχές της χώρας κατηγόρησε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σημειώνοντας ότι έχει περάσει πλέον στο «σχέδιο Β» και τον «ανοιχτό» πόλεμο κατά των ανταρτών της αντιπολίτευσης. Εγώ εξήγησα στον Κέρι: η μεγάλη σφαγή στην Μπανιάς αποτελεί ένα νέο στάδιο στις επιθέσεις που πραγματοποιεί το καθεστώς» της Δαμασκού, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο Νταβούτογλου, αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.
Εκείνο που μας ανησυχεί στην υπόθεση της Μπανιάς είναι η μετάβαση σε μία στρατηγική εθνικών εκκαθαρίσεων σε μία περιοχή από τη στιγμή που δεν είναι δυνατός ο έλεγχος του συνόλου της χώρας», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, για το γεγονός ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον 62 πτώματα στην πόλη της δυτικής Συρίας.
Το σχέδιο Β είναι μία στρατηγική που βασίζεται στη διάνοιξη μίας ζώνης κι ενός διαδρόμου για ένα συγκεκριμένο θρησκευτικό δόγμα και σχετίζεται με μία διαδογματική σύρραξη», εξήγησε ο ίδιος. Κατά τον Νταβούτογλου, ο διάδρομος αυτός θα συνένωνε τις ζώνες με αλαουϊτικό πληθυσμό στα δυτικά της Συρίας με την πόλη Χομς, στα κεντρικά, προς την κατεύθυνση της Δαμασκού, κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο.
Είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιγνίδι», προέβλεψε ο Τούρκος υπουργός, γιατί «αυτό μπορεί να σπείρει σύγχυση στον Λίβανο κι ενδέχεται να δημιουργήσει μία κουλτούρα ρεβανσισμού στους σουνίτες», οι οποίοι αποτελούν το 80% του πληθυσμού και κυρίως πυκνώνουν τις γραμμές των στασιαστών κατά του Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση