GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΟΧΗ ΜΠΑΓΕΡΝ!

Από τον  Καραπαναγιώτη Δημήτρη. Σαν σε προπόνηση και 0-3. Τόσο απλά και τόσο εύκολα, η Μπάγερν σκόρπισε τηνΜπαρτσελόνα και πάει να συν...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

Σαν σε προπόνηση και 0-3. Τόσο απλά και τόσο εύκολα, η Μπάγερν σκόρπισε τηνΜπαρτσελόνα και πάει να συναντήσει την γνωστή της Ντόρτμουντ στον τελικό της 25ηςΜαΐου. Τελικά θα έχουμε εμφύλιο στο Λονδίνο. Όχι ισπανικό όμως, όπως προέβλεπαν πολλοί, αλλά γερμανικό.
Η Μπάγερν χθες, απέδειξε για ακόμα μια φορά, ότι αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια, όλο το γερμανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια σε ανοδική πορεία. Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τηνΜπάγερν των τελευταίων χρόνων και την Ντόρτμουντ, αλλά και από το Ομοσπονδιακό τους συγκρότημα.
Χθες λοιπόν, αν και οι Γερμανοί είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση, ήταν αυτοί, οι οποίοι κυνηγούσαν τη νίκη. Μπορεί να έδωσαν για αρχή γήπεδο στη Μπαρτσελόνα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία έκλεβαν μπάλα και έβγαζαν αντεπιθέσεις. Σε αυτό βέβαια βοήθησε το γεγονός ότι η γραμμή άμυνας των Καταλανών ήταν πολύ ψηλά. Όπως ήταν φυσικό, η τακτική αυτή του Βιλανόβα δεν απέδωσε γιατί, πλην του Πικέ, κανένας αμυντικός της Μπάρτσα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ώστε να παίξει ψηλά. Με λίγα λόγια, μόνο ο Πικέ κράτησε την άμυνα των Καταλανών και αν δεν υπήρχε αυτός, θα έγραφε πολλά ακόμα το κοντέρ.
Από κει και πέρα, άγνωστο ακόμα παραμένει το γιατί δεν αγωνίστηκε ο Μέσσι. ΟΒιλανόβα σε δήλωση του μετά το ματς, τόνισε πως είχε μια ενόχληση από το προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας του και δεν ήθελε να ρισκάρει. Δηλαδή, αν υπό αυτές τις προϋποθέσεις (εις βάρος σου 4-0) δεν ρισκάρεις, πότε θα ρισκάρεις; Αν υπήρχε μια περίπτωση να ανατραπεί το σκορ, αυτή ήταν με τον Μέσσι στην 11αδα.
Ο Χάινκες μπλόκαρε την ανάπτυξη της Μπάρτσα, ρίχνοντας πάνω στον Σονγκ τονΜάντζουκιτς και τον Σβαϊνστάιγκερ πάνω στα δυο στόπερ. Με αυτό τον τρόπο, ο γερμανός τεχνικός κατέστρεψε την ανάπτυξη των «Μπλαουγκράνα» και έτσι ο Τσάβιαναγκαζόταν να κατεβαίνει πολύ χαμηλά για να πάρει μπάλα. Σε όλη τη διάρκεια του ματς, είδαμε μια Μπάγερν, η οποία πίεζε σε όλο το γήπεδο και έτρεχε ασταμάτητα. Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν ότι όσο πλησίαζε η ώρα της λήξης, τόσο πιο πολύ έτρεχαν οι Γερμανοί. Τον ρυθμό αυτό, δεν μπόρεσε κατά διάνοια να ακολουθήσει η ομάδα του Βιλανόβα, γι’ αυτό και ηττήθηκε και στα δυο ματς χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία.
Η βαυαρική ομάδα δικαίως βρίσκεται για ακόμα μια φορά στον τελικό- είναι η τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια- καθώς πιστώνεται τη δουλειά που ξεκίνησε ο Φαν Χαλ και συνέχισε επάξια ο Χάινκες. Όποια κι είναι η έκβαση του τελικού, το μέλλον της ανήκει.
http://mpalanalyseto.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση