GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεοπτική εκστρατεία ενάντια στα… «φρουτάκια»

Σε μια… τηλεοπτική εκστρατεία κατά της λειτουργίας και της αλματώδους αύξησης των καταστημάτων που... φιλοξενούν ηλεκτρονικά τυχερά παι...

Σε μια… τηλεοπτική εκστρατεία κατά της λειτουργίας και της αλματώδους αύξησης των καταστημάτων που... φιλοξενούν ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια («φρουτάκια») στα αστικά κέντρα συμμετέχουν επτά ιταλοί δήμαρχοι. Η πρωτοβουλία ανήκει στην εκπομπή «Le Iene» του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού Italia Uno, που ανήκει στον όμιλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μήνυμα ενάντια στα συγκεκριμένα τυχερά παιγνίδια στέλνουν ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουλιάνο Πιζαπία, της Πάρμας, Φεντερίκο Πιτσαρότι, της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, της Βερόνας, Φλάβιο Τόζι, του Τορίνου, Πιέρο Φασίνο, του Μπάρι, Μικέλε Εμιλιάνο και του Παλέρμου, Λεολούκα Ορλάντο.

«Πρόκειται για έναν τομέα με ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ και στον οποίο επενδύει σοβαρά ποσά, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οργανωμένο έγκλημα, οι διάφορες μαφίες», κατήγγειλε πρόσφατα ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, παρεμβαίνοντας σε εκπομπή του ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7.

Οι επτά δήμαρχοι τονίζουν ότι μετά την απελευθέρωση των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων δεν μπορούν ουσιαστικά να περιορίσουν με κανένα τρόπο την εξάπλωση των «αιθουσών με τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Ο δήμαρχος του Μπάρι, Μικέλε Εμιλιάνο, μιλώντας στην εκπομπή «Le Iene» τόνισε ότι οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας του δήμου του τον πληροφόρησαν ότι με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός πολιτών που παίζουν «φρουτάκια» ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να αλλάξουν το μέλλον τους.

«Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν αναπτύξει πραγματική εξάρτηση, φθάνοντας ακόμη και στο να καταστραφούν οικονομικά», αναφέρει η εκπομπή του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset.

Ο Μικέλε Εμιλιάνο επισήμανε ότι «υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις» στις οποίες φτωχοί άνθρωποι παίζουν -και χάνουν- στα «φρουτάκια» ολόκληρο το βοήθημα που τους χορηγεί ο δήμος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση