GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: Δεν αρκούν οι προσθήκες της ΝΔ στο αντιρατσιστικό...

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε η δημοσιοποίηση την Πέμπτη της πρόθεσης της ΝΔ να καταθέσει προσθήκες στο ισχύον νομικό κ...

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε η δημοσιοποίηση την Πέμπτη της πρόθεσης της ΝΔ να καταθέσει προσθήκες στο ισχύον νομικό καθεστώς για τη ρατσιστική βία.
"Στο ζήτημα της αντιμετώπισης του ναζισμού και της ξενοφοβίας δεν αρκούν οι προσθήκες", δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. "Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αρχίσει να καταλαβαίνει -μετά και από τις αντιδράσεις- ότι είναι μεγάλο πολιτικό και θεσμικό λάθος να μην προωθηθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο", πρόσθεσε.
Η κατάθεση "προσθηκών" από τη ΝΔ επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ.
Από το "δεν χρειάζεται νέος νόμος", η ΝΔ μετακινήθηκε στην κατάθεση "προσθηκών", αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ και την κατάθεση της δικής της πρότασης νόμου για την αντιμετώπιση ρατσιστικών φαινομένων.
Οι "προσθήκες", συνεχίζει η ΔΗΜΑΡ, "που κατέθεσε η ΝΔ στο νόμο του 1979, για τη ρατσιστική βία, επιβεβαιώνουν ότι το σχέδιο νόμου για την "καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας", ήταν και είναι αναγκαία και επιβεβλημένη".
Η ΔΗΜΑΡ καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, καλώντας "τη ΝΔ και όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, από υπεύθυνη δημοκρατική θέση, να ψηφίσουν τη πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει στη Βουλή".
Υπενθυμίζεται ότι με επικεφαλής τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, η πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Την πρόταση υπογράφουν συνολικά 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. δεν υπογράφει ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν) και οι 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Η πρόταση νόμου αποτελείται από εννέα άρθρα και προτείνεται η αντικατάσταση του Ν. 927/1979 με την εισαγωγή ενός επικαιροποιημένου και βελτιωμένου νομοθετήματος προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι σοβαρές μορφές εκδήλωσης ρατσιστικών και ξενόφοβων συμπεριφορών.

1 σχόλιο

  1. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΦΩΦΗ ΚΑΙΟ ΚΟΥΡΕΛΗΣ ΤΗΣ ΡΗΜΑΔ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . ΠΟΥ ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση