GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οριστική λύση στο πρόβλημα του ΟΠΑΔ προωθεί το υπ. Εργασίας

Οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) προτίθ...


Οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) προτίθεται να δώσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με νομοθετική ρύθμιση που ήδη προωθείται.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ο συνωστισμός που παρατηρείται στην κεντρική υπηρεσία του ΟΠΑΔ, οφείλεται στη διαδικασία της απογραφής μέσω της θεώρησης βιβλιαρίων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η θεώρηση δεν αφορά τα βιβλιάρια των εν ενεργεία υπαλλήλων οι οποίοι τα θεωρούν στις υπηρεσίες τους, ούτε των συνταξιούχων, τα οποία θεωρούνται θεωρημένα, εφόσον συνοδεύονται από το τελευταίο τρίμηνο εκκαθαριστικό της σύνταξής, κάθε φορά που προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΠΑΔ ή σε παρόχους υγείας.

Η θεώρηση που διεξάγεται στις υπηρεσίες του ΟΠΑΔ, αφορά την απογραφή των έμμεσων μελών των εν ενεργεία υπαλλήλων, για τα οποία απαιτούνται νομιμοποιητικά έγγραφα (π.χ. βεβαιώσεις σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, βάπτισης κλπ).

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΠΑΔ Μιχάλη Κούτρα, έχουν διαγραφεί περίπου 40.000 παράνομα βιβλιάρια.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πρόβλημα αναφορικά με τον ΟΠΑΔ τέθηκε πρόσφατα στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, «αποδεκατισμένος από κτιριακές δομές και υπαλλήλους, λόγω της μεταφοράς του κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ». Ο Οργανισμός διαθέτει σήμερα περίπου 200 υπάλληλους, εκ των οποίων οι 50 βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ οι ασφαλισμένοι του Λεκανοπεδίου εξυπηρετούνται από μόνο ένα κτίριο όπου φιλοξενείται το κεντρικό κατάστημα της υπηρεσίας.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού ή της ενοικίασης κτιρίων το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με την ενσωμάτωση των υπηρεσιών του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ που έχει ήδη ανακοινωθεί, εκκρεμεί όμως η νομοθετική ρύθμιση.

Με τη διαδικασία αυτή η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο Λεκανοπέδιο Αττικής θα γίνεται αρχικά από 15 καταστήματα του ΙΚΑ και εν συνεχεία από όλα τα καταστήματα του Ιδρύματος.

Η σχετική διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί πιθανότατα εντός του Μαΐου και το αργότερο έως τα μέσα Ιουνίου, οπότε «θα δοθεί λύση για όλα και η λύση αυτή θα είναι οριστική» σημείωναν με έμφαση.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΠΑΔ Μιχάλη Κούτρα, σύμφωνα με τις οποίες τελεί υπό παραίτηση από τις 25 Ιανουαρίου, κύκλοι του Υπουργείου επισημαίνουν ότι η παραίτηση έχει μεν υποβληθεί αλλά δεν έχει γίνει δεκτή.

Τονίζουν, επίσης, ότι «από τη στιγμή που «ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ παραμένει στη θέση του και αμείβεται κανονικά θα πρέπει να ασκεί και τα καθήκοντά του».

Σημειώνουν επίσης ότι οι όποιες αλλαγές στη Διοίκηση θα γίνουν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του Οργανισμού στο ΙΚΑ. kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση