GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οριακά πέρασε ο διορισμός του Θ.Αμπατζόγλου

Οριακά, με 7 ψήφους υπέρ, 6 όχι και δύο απουσίες, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο διορισμός του Θόδωρου Αμπατζόγλ...

Οριακά, με 7 ψήφους υπέρ, 6 όχι και δύο απουσίες, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο διορισμός του Θόδωρου Αμπατζόγλου...
στη θέση του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ.

Υπέρ της πρότασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για τον νέο διοικητή, τάχθηκαν οι 6 βουλευτές της ΝΔ, καθώς και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ.

Όχι δήλωσαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Οικονόμου και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Αναπτύσσοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές του, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο σκοπό, την σύζευξη ανάμεσα στη προσφορά και στην ζήτηση εργασίας. Όπως είπε, είναι ήδη σε εξέλιξη 14 περίπου προγράμματα με πολύ σημαντικούς προϋπολογισμούς ενώ τόνισε ότι τελικός στόχος είναι η ποιότητα.

Ακόμα, ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι και η επανεκκίνηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.
Για φέτος, όπως είπε, έχει ξεκινήσει ένα πολύ καλό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ που θα δώσει την ευκαιρία σε 100.000 άτομα να κάνουν διακοπές με 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όλης της χώρας, όχι μόνο το διάστημα Ιούλιος - Αύγουστος, αλλά και σε άλλη χρονική περίοδο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι οι εντολές και οι κατευθύνσεις που έδωσε το υπουργείο προς τον νέο διοικητή είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα, ο εξορθολογισμός και το νοικοκύρεμα του Οργανισμού.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει πρόγραμμα για 3.000 νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα. Δεσμεύτηκε δε ότι τόσο το ειδικό πρόγραμμα για τις 10.000 νέες θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα, αλλά και οι άλλες δράσεις με τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που αφορούν 45.000 άνεργους νέους θα γίνουν με τον πιο διαφανή και αντικειμενικό τρόπο και θα διασφαλίζει ότι θα μπει φραγμός στην ανακύκλωση εργαζομένων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε ότι αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτεί μία συνολική στρατηγική και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποτραπούν φαινόμενα κακοδιαχείρισης των πόρων του ΟΑΕΔ.

Τέλος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο προς τον κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι η συνείδηση του δεν του επέτρεπε να ψηφίσει θετικά ένα πρόσωπο που έχει ευθύνες, αλλά δεν έδωσε απάντηση, καθώς διετέλεσε υποδιοικητής του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, γιατί οι φαρμακευτικές δαπάνες από τα 580 εκατ. ευρώ που ήταν, έφθασαν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση