GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ευρωπαϊκό ραντεβού" στην Κοιλάδα του Αχελώου για την Ανάπτυξη της υπαίθρου

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα ημερίδα θα λάβει χώρα στην Κοιλάδα του Αχελώου. Αυτή την φορά το Ευρωπαϊκό και όχι μόνο ενδιαφέρον θα επικεντρωθ...

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα ημερίδα θα λάβει χώρα στην Κοιλάδα του Αχελώου. Αυτή την φορά το Ευρωπαϊκό και όχι μόνο ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα ...
Βραγκιανά Αργιθέας Καρδίτσας, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, με μια ημερίδα στην οποία θα αναπτυχθούν οι "ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ"(19:00-21:00), ενώ στο δεύτερο μέρος οι "ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"(21:00-22:00).

Την ημερίδα διοργανώνουν τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με τους Δήμους Αργιθέας, Γ. Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αμφιλοχίας.

Ομιλητές θα είναι Ευρωβουλευτές από όλες τις ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και κυβερνητικά στελέχη.

Λίγα λόγια για τα Βραγκιανά Αργιθέας Καρδίτσας

Το χωριό Βραγκιανά ή Μικρά Βραγκιανά, βρίσκεται στο δυτικό άκρο του νομού Καρδίτσας στα όρια με το Νομό 'Αρτας και σε απόσταση 105 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νομού, την Καρδίτσα.

Τα Βραγκιανά είναι κτισμένα σε υψόμετρο 633 μέτρων, στις δυτικές πλαγιές της κορυφής Γαλάτσι της Νότιας Πίνδου. Το χωριό που απλώνεται σε μια πλαγιά, ανάμεσα σε δύο χειμάρους, τον Μπρίτσιο και το Μότσιο, πήρε πιθανά το όνομά του από τη βυζαντινή οικογένεια των Βρανάδων ή από τη λέξη φαράγγι, γιατί σε μερικούς χάρτες αναφέρεται και ως Βρανιανά ή Φραγγιανά

Το φυσικό περιβάλλον του είναι μοναδικό, αφού το χωριό περιτριγυρίζεται από την καταπράσινη Μερμιτζάλα, τον επιβλητικό Κόκκινο Στανό, τον κομψό Σταυρό, το Λάκκο, ενώ στα ανατολικά του χωριού ορθώνεται ο Πύργος.

Το ίδιο το χωριό, που περιβάλλεται ολόγυρα από καταστόλιστα εξωκλήσια, είναι αραιοκατοικημένο και αποτελείται από πολλούς συνοικισμούς που έχουν τις δικές τους ενορίες 'Οσον αφορά τα αξιοθέατα μέσα στο χωριό των Βραγκιανών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που δεσπόζει στην πλατεία του χωριού.

cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση