GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συσκευή ανίχνευσης δεν «είδε» καλάσνικοφ

Γράφει ο Γιώργος Μέστος Στο πρόσωπο του 41χρονου Αλβανού δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων Αντμίρ Μουρατάι αναγνώρισαν... οι υπάλληλοι της Ε...

Γράφει ο Γιώργος Μέστος
Στο πρόσωπο του 41χρονου Αλβανού δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων Αντμίρ Μουρατάι αναγνώρισαν... οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα τον έτερο συνεργό του Κλεμέντ Κάλα, ο οποίος συμμετείχε και στη φονική συμπλοκή στα Ισθμια Κορινθίας με θύμα την 25χρονη κοπέλα. Οι δραπέτες άδειασαν τα δύο χρηματοκιβώτια του υποκαταστήματος το πρωί της Πέμπτης αρπάζοντας 1.000.000 ευρώ με απίστευτη ευκολία και κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας.

Οπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και έξω από άλλο υποκατάστημα σε απόσταση 80 μέτρων βρίσκονταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ενημερώθηκαν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα και με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών απέκλεισαν την κεντρική είσοδο, πιστεύοντας ότι εγκλώβισαν τους πάνοπλους ληστές. Ομως, οι Αλβανοί κακοποιοί που είχαν μελετήσει τους τρόπους διαφυγής, όταν είδαν τους αστυνομικούς, ανέβηκαν στον ημιώροφο της τράπεζας και από το παράθυρο βγήκαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου, που εφάπτεται σε νεόδμητη οικοδομή, και εξαφανίστηκαν αφήνοντας στους αστυνομικούς την πικρή γεύση της αποτυχημένης επιχείρησης.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι οι δύο οπλισμένοι ληστές μπήκαν στην τράπεζα χωρίς να φοράνε κουκούλες και γάντια, αλλά με τα όπλα σε ένα σακίδιο. Ο μηχανισμός ασφαλείας της τράπεζας δεν ενεργοποιήθηκε όταν πέρασαν με το όπλα στο εσωτερικό του υποκαταστήματος και περίμεναν στη σειρά τους ως πελάτες. Οταν άνοιξαν τα δύο χρηματοκιβώτια και μάλιστα το κεντρικό, ήταν σε κοινή θέα (!) για τους πελάτες και τότε έβγαλαν τα όπλα και ακινητοποίησαν το προσωπικό. Ο Κάλα πέρασε πίσω από το γκισέ και έβαλε τις δεσμίδες με τα χρήματα σε ταξιδιωτικό σάκο.

Δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα (!) ήταν αρκετά για να αδειάσουν τα δύο χρηματοκιβώτια και τα ταμεία. Φεύγοντας από την πίσω πλευρά της τράπεζας στη νεόδμητη οικοδομή τούς περίμενε συνεργός τους, ο οποίος τους ακολούθησε ως το αυτοκίνητο όπου είχαν σταθμεύσει και υπήρχε και τέταρτο άτομο, σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Το αυτοκίνητο μάρκας Ford Fiesta (είχε κλαπεί από την περιοχή του Καματερού στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2011) βρέθηκε καμένο στα Τρίκαλα.

Υστερα από ταυτοποίηση αποτυπώματος στο γκισέ της τράπεζας του 25χρονου Κάλα
Κλεμέντ, οι Αρχές εκτιμούν ότι θα μπορέσουν ταυτοποιήσουν και τον συνεργό του Αντμίρ
Μουρατάι. Ο 41χρονος δραπέτης ήταν προσεκτικός και δεν έπιασε αντικείμενα μέσα
στην τράπεζα, όμως μια αδέξια κίνηση που έκανε ίσως αποβεί μοιραία για την ταυτοποίησή του. Οπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη «δημοκρατία», στην προσπάθειά του να βγάλει το όπλο του από το τσαντάκι μέσης τού έπεσε ένα χαρτί, από όπου πιθανότατα θα ανιχνευτεί δακτυλικό του αποτύπωμα ή γενετικό υλικό.

ΜΕ ΛΕΙΑ 2.750.000€

Ο Κάλα και ο Μουρατάι ήταν μέλη της επικίνδυνης συμμορίας με τα καλάσνικοφ, η οποία εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής. Είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε τράπεζες αφαιρώντας συνολικά πάνω από 2.000.000 ευρώ, ενώ έκλεβαν ακόμη κατοικίες και οχήματα. «Χτυπούσαν» τράπεζες από το Αργος ως τη Σαλαμίνα και τη Νέα Ιωνία Αττικής και από τη Σπάρτη, τον Πύργο και την Κυπαρισσία ως τη Θήβα, ενώ είχε αρπάξει και 750.000 ευρώ από την Εθνική Ηλιούπολης, όταν πάλι βρήκαν ανοιχτό το χρηματοκιβώτιο.
Από εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση