GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: «Κούρεμα» του χρέους και αντίθετη οικονομική πολιτική

«Ένα νέο «κούρεμα» του χρέους είναι σκόπιμο, αλλά πρέπει να ενταχθεί σε ένα άλλο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής, η οποία θα βρίσκεται......

«Ένα νέο «κούρεμα» του χρέους είναι σκόπιμο, αλλά πρέπει να ενταχθεί σε ένα άλλο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής, η οποία θα βρίσκεται... στον αντίποδα των σημερινών ακραίων και αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την ανάγκη «κουρέματος» του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Ο Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει ότι αυτό είναι που δεν έχουν καταλάβει τόσο οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη όσο και το ΔΝΤ είναι ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν οι πολιτικές λιτότητας, που οδηγούν όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ύφεση.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες για απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του Μαΐου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ουσιαστικά δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση να υπάρχει δημόσιος τομέας. «Αδιαφορούν για την έννοια του κοινωνικού κράτους και απλά και μόνο υλοποιούν με έναν χωρίς προηγούμενο δογματισμό τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Αυτό θα μεταφραστεί πολύ σύντομα σε τεράστιες ελλείψεις σε σχέση με τη δυνατότητα πρόσβασης ενός μεγάλου ποσοστού του λαού στα δημόσια αγαθά».

Για τις αποκρατικοποιήσεις, ο Π. Σκουρλέτης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κοιτάξει αναλυτικά και λεπτομερώς όλους τους όρους με τους οποίους έγιναν οι ιδιωτικοποιήσεις. Και εκεί που θα βρούμε νομικές παρατυπίες να είστε βέβαιοι ότι θα εφαρμόσουμε το υπάρχον νομικό πλαίσιο μέχρι το τέλος. Αλλά υπάρχει και η πολιτική βούληση σε επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, που καλύπτουν βασικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε και να αποκαταστήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα αυτών των επιχειρήσεων».
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση