GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεισε η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε...

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας», ανέφερε... συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα «τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο».

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση «με αποφασιστικότητα», προκειμένου «να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

Όπως δήλωσαν νωρίτερα στο Reuters αξιωματούχοι που εμπλέκονται στην ιδιωτικοποίηση, το ελληνοτσεχικό fund Emma Delta, μοναδικός υποψήφιος για τον όμιλο συμφώνησε με το αίτημα της Αθήνας να αυξήσει την προσφορά του στα 650 εκατ. ευρώ.

To fund προσέφερε αρχικά 622 εκατ. ευρώ, ωστόσο το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είχε δώσει προθεσμία μέχρι και σήμερα 1η Μαΐου για να βελτιώσει το τίμημα στα 650 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση