GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορική προσευχή γυναικών στο Τείχος των Δακρύων με επεισόδια και συλλήψεις [εικόνες]

Για πρώτη φορά προσευχήθηκαν με απόλυτη ελευθερία Εβραίες ακτιβίστριες στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, χωρίς, ωστόσο, να λεί...

Για πρώτη φορά προσευχήθηκαν με απόλυτη ελευθερία Εβραίες ακτιβίστριες στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, χωρίς, ωστόσο, να λείψουν διαμαρτυρίες, επεισόδια και συλλήψεις. Υπερορθόδοξοι εβραίοι με την παραδοσιακή ενδυμασία πετούσαν καρέκλες, μπουκάλια με νερό και αυγά κατά των γυναικών και της αστυνομίας και στη συνέχεια πέτρες κατά του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν οι γυναίκες. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές εξύβρισαν τις γυναίκες, ενώ τους αστυνομικούς τους αποκάλεσαν «ναζί», σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν εκεί.
Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία κράτησε σε απόσταση τους περίπου 1.000 υπερορθόδοξους Εβραίους από μια μεγάλη ομάδα της ένωσης «Γυναίκες του Τείχους», οι οποίες έκαναν την προσευχή τους, φορώντας κυρίως το εβραϊκό σάλι προσευχής, έπειτα από απόφαση της δικαιοσύνης που τους επέτρεπε να το κάνουν. Η αστυνομία συνέλαβε πέντε από τους διαμαρτυρόμενους, ενώ μετά το τέλος της προσευχής οι αρχές συνόδευσαν τις γυναίκες σε λεωφορεία που τις μετέφεραν εκτός της Παλαιάς Πολής με τους υπερορθόδοξους Εβραίους να πετούν πέτρες εναντίον των οχημάτων.
 Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, οι ακτιβίστριες αυτές έχουν ζητήσει να τους επιτραπεί να προσευχηθούν με τον τρόπο που επιθυμούν στο Τείχος των Δακρύων: μεγαλόφωνα, φορώντας το εβραϊκό σάλι προσευχής, φυλακτήρια και κιπά και διαβάζοντας την Τορά, δηλαδή με τον τρόπο με τον οποίο προσεύχονται παραδοσιακά οι άνδρες. Οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να προσεύχονται στο Τείχος των Δακρύων, αλλά σιωπηλά και παράμερα. Αυτές που ενεργούσαν διαφορετικά συλλαμβάνονταν από την αστυνομία ή απομακρύνονταν από τους υπερορθόδοξους Εβραίους.
 Όμως τον περασμένο μήνα, δικαστήριο απεφάνθη ότι η συμπεριφορά των γυναικών αυτών που απλώς προσεύχονται με τον τρόπο αυτόν δεν προκαλεί καμία αναστάτωση, υπογραμμίζοντας ότι μάλλον αυτοί που τους επιτίθενται είναι που δημιουργούν πρόβλημα. Το δικαστήριο αποφάσισε ως εκ τούτου ότι οι “Γυναίκες του Τείχους” μπορούν να προσευχηθούν εκεί ακολουθώντας το τελετουργικό αυτό. Κάναμε μια ιστορική προσευχή, μολονότι αυτό ήταν επίπονο», δήλωσε η εκπρόσωπος της ένωσης Σιρά Πρις. Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 400 γυναίκες πήραν μέρος στην σημερινή προσευχή. «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανες και ικανοποιημένες που οι γυναίκες μας προσευχήθηκαν με πλήρη ελευθερία και ειρήνη», πρόσθεσε και χαιρέτισε τον ρόλο της αστυνομίας.

1 σχόλιο

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ , ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

    ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ.
    ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΕΙ ;
    Α. ΑΝΕΡΓΟΣ
    Β. ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
    Γ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ
    Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ

    ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση