GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ερντογάν μήνυσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης επειδή τον συνέκρινε με τον Ασαντ

Ανω κάτω έχει γίνει το τουρκικό κοινοβούλιο λόγω της κόντρας του Ταγίπ Ερντογάν με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ...

Ανω κάτω έχει γίνει το τουρκικό κοινοβούλιο λόγω της κόντρας του Ταγίπ Ερντογάν με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που συνέκρινε τον πρωθυπουργό με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ. Σύγκριση που έκανε έξαλλο τον Ερντογάν, ο οποίος κατέθεσε σήμερα μήνυση ζητώντας αποζημίωση 450.000 ευρώ.
 Στο κείμενο της αγωγής, που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη οι δικηγόροι του, χαρακτηρίζεται η σύγκριση αυτή «ψευδής» και «ανάρμοστη» και ότι πλήττει τα δικαιώματα του πελάτη τους, προσθέτει το Ανατολή. Επίσης, οι δικηγόροι δικαιολογούν το υψηλό ποσό αποζημίωσης που αξιώνουν από τον πρόεδρο του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP) επικαλούμενοι προηγούμενα δεδικασμένα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί για συκοφαντική δυσφήμιση, ή για φραστικές επιθέσεις κατά του Ερντογάν.
Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Κιλιτσντάρογλου κατά την τελευταία επίθεσή του στον Ερντογάν μπορούν να του αποδοθούν αναμφίβολα, διότι εκστομίσθηκαν ενώπιον ενός μεγάλου ακροατηρίου, υποστηρίζουν οι συνήγοροι του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος του CHP προκάλεσε μεγάλη οργή την προηγούμενη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν «δολοφόνο» συγκρίσιμο με τον Ασαντ, καθιστώντας τον εξίσου υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση με 51 νεκρούς στην μεθοριακή πόλη Ρεϊχανλί την 11η Μαΐου.
Ο δολοφόνος των 51 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Ρεϊχανλί ονομάζεται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό. Μεταξύ Άσαντ και Ερντογάν δεν υπάρχει παρά μία διαφορά στον τόνο», είχε δηλώσει ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, στο πλευρό του προέδρου της ομάδος των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Η σύγκριση αυτή είχε χαρακτηρισθεί «ανεπίτρεπτη» από τον Σβόμποντα, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του CHP να ανακαλέσει. Μετά την άρνηση του τελευταίου, ο Σβόμποντα ακύρωσε τη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κιλιτσντάρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση