GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζήτησε άσυλο για να μη γίνει ερωμένη του βασιλιά...

Άσυλο από τη Μεγάλη Βρετανία ζήτα η 22χρονη Tintswalo Ngobeni από τη Σουαζιλάνδη αφότου απέρριψε την πρόταση του βασιλιά Mswati III και...

Άσυλο από τη Μεγάλη Βρετανία ζήτα η 22χρονη Tintswalo Ngobeni από τη Σουαζιλάνδη αφότου απέρριψε την πρόταση του βασιλιά Mswati III και να γίνει η 14ή σύζυγός του στο χαρέμι του.
Η νεαρή κατέφυγε στην Βρετανία όταν ήταν 15 ετών καθώς η εξωτική της ομορφιά είχε τραβήξει την προσοχή του μονάρχη τον οποίο κατακρίνει η παγκόσμια κοινή γνώμη λόγω του προκλητικά πολυδάπανου τρόπου ζωής του σε μια τόσο φτωχή χώρα.
Η νεαρή είχε επιλεχθεί από τον 45χρονο μονάρχη, ο οποίος στέφθηκε βασιλιάς σε ηλικία 18 ετών και έγινε ο νεότερος μονάρχης του κόσμου, να γίνει γυναίκα του. Στη χώρα είναι πλέον έθιμο, κάθε χρόνο ο μονάρχης να επιλέγει μια νεαρή κοπέλα η οποία είναι παρθένα για νύφη.
"Άρχισε να μου τηλεφωνεί στο οικοτροφείο. Με ρωτούσε αν ήθελα να γίνω μέλος της βασιλικής οικογένειας. Δεν ήθελα ωστόσο να τον παντρευτώ και να ζήσω μια ζωή αφιερωμένη στο βασιλιά. Οι γυναίκες του φυλάσσονται στο παλάτι το οποίο περιβάλλεται από σωματοφύλακες. Δεν μπορούν να πάνε πουθενά αν δε το αποφασίσει ο βασιλιάς", δήλωσε η Ngobeni.
Η 22χρονη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μια άνετη ζωή σε ένα ιδιωτικό οικοτροφείο και να δραπετεύσει στη Μεγάλη Βρετανία.
"Δεν είχα επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να απορρίψει το βασιλιά ή τολμήσει να τον παρακούσει", δήλωσε εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στη μετανάστευση.
Η νεαρή ζει με φόβο καθώς δε πρέπει να επιστρέψει στη Σουαζιλάνδη, ωστόσο όταν το 2011 ζήτησε άσυλο από τη Μεγάλη Βρετανία αυτό απορρίφθηκε.
Ο βασιλιάς έχει 27 παιδιά και ήταν καλεσμένος στο γάμο του William και της Kate καθώς και στις γιορτές για το αδαμάντινο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Η Σουαζιλάνδη είναι ένα από τα φτωχότερα κράτη. Έχει το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής του κόσμου, 31,88 χρόνια. Ειδικότερα, οι άνδρες ζουν 31,62 χρόνια και οι γυναίκες 32,15 χρόνια. Το ποσοστό λοίμωξης από τον ιό του AIDS είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο.
Πηγή:Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση