GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται το μαχαίρι στις δαπάνες υγείας

Εντείνονται τα μέτρα για τη μείωση των δαπανών στα φάρμακα και την ανασύσταση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει στο κεφάλαιο για τις... α...

Εντείνονται τα μέτρα για τη μείωση των δαπανών στα φάρμακα και την ανασύσταση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει στο κεφάλαιο για τις... αλλαγές στο κομμάτι της υγείας το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα, στους επόμενους στόχους του υπουργείου Υγείας εντάσσεται καταρχήν η περαιτέρω περιστολή του φαρμακευτικού προϋπολογισμού, ώστε μέχρι το 2014 να μην ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, κυμαινόμενος στο 1% του ΑΕΠ.

Προβλέπεται ακόμη συνεχής αναθεώρηση της λίστας τιμών φαρμάκων, αλλά και πιο έντονη διείσδυση των γενόσημων φαρμάκων (έως 60% του συνολικού μεριδίου συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο), τα οποία κατά κανόνα είναι πιο φτηνά, στη συνταγογράφηση σκευασμάτων.

Το κέρδος των φαρμακοποιών από την άλλη, μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 15%.

Για την οικονομική ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ, συνεχίζεται η ένταξη στον Οργανισμό όλων των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και του προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν σε αυτόν, χωρίς εξαιρέσεις. Παράλληλα υπενθυμίζεται πως μέσα στο 2013, ο αριθμός των γιατρών που υπάγονται στους κόλπους του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μειωθεί κατά 10%.

Στη δικαιοδοσία του ΕΟΠΥΥ περνά τέλος και ο έλεγχος του προϋπολογισμού των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία υποχρεούνται να υποβάλλουν κάθε μήνα στον Οργανισμό αναλυτική λίστα με τα έξοδα τους.
capital.gr

2 σχόλια

  1. ΓΙΑΤΊ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΡΆΤΑ ΤΟΝ ΣΎΡΙΖΑ ΝΕΚΡΟΣ;

    Ο Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν ένας αστός ηγέτης και όχι σαν ένας αριστερός επαναστάτης.

    Συγκέντρωσε όλη την εσωκομματική εξουσία στα χέρια του και στα χέρια της στενής παρέας που τον περιτριγυρίζει και πεισμένοι ότι αργά ή γρήγορα θα κυβερνήσουν συμπεριφέρονται ανάλογα.

    Παράδειγμα τα ταξίδια στην Γερμανία και τις ΗΠΑ που έγιναν για την προσωπική προβολή του κ. Τσίπρα παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν στο κόμματο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ξέχασαν όμως ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του ότι βασική προϋπόθεση για την άνοδο ενός αριστερού φορέα στην εξουσία δεν είναι η προβολή του αρχηγού του, αλλά η δημιουργία και η στήριξη του από ένα μαζικό λαϊκό κίνημα.

    Η αποτυχία δημιουργίας ενός ισχυρού μαζικού κινήματος είναι άλλωστε ο βασικός παράγοντας για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

    Οι Αγανακτισμένοι αποτέλεσαν μια μοναδική ευκαιρία δημιουργίας ενός τέτοιου κινήματος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να αναδειχθεί στην ηγεσία τους, είτε απέφυγε να το κάνει. Προτίμησε να στηριχθεί σε απότυχημένους συνδικαλιστές και τα αποτελέσματα τα βλέπει κάθε ήμερα ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ένας ένας ΕΛΛΗΝΑΣ..

    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ = ΑΛΕ ΚΟΥΑΛΕ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..Η ΜΑΛΆΚΙΑ ΤΟΥ {ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ} ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΊΩΣΕ .. γιατί είστε ηλίθιοι...ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΆ ΈΧΕΤΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΝΥΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΡΕ;..ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΊΝΕΙ, ΗΛΊΘΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ...ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας λένε ψέματα. Σιγά το νέο!!!. Καμία ανάκαμψη δεν πρόκειται να έρθει...Αυτοί που το πιστεύουν είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι οι Ινδιάνοι χόρευαν το χορό της βροχής κι ύστερα έβρεχε. Ελπίδες στα σκουπίδια ψάχνουμε...

    Μιλάνε για «εσωτερική υποτίμηση» και δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτά που έχουν υποτιμηθεί είναι οι ζωές μας, η αλήθεια και η δημοκρατία.

    Παλιότερα, οι κυβερνήσεις απλώς μας έλεγαν ψέματα. Οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις δε μας δίνουν καν λογαριασμό για το τι κάνουν. Δε μας εξηγούν. Δεν μας ενημερώνουν. Διότι απλώς δεν υπάρχει στόχος.

    Αυτό που κάνουν είναι να κρατάνε καθυστέρηση μέχρι τις γερμανικές εκλογές κι ύστερα ο σώζων εαυτόν σωθήτω... παραμάγαζα ανοίγουν παντού και οι TV διαφημίζουν ΑΓΟΡΆΖΩ χρυσό {σαν τα παλιά βιντεοκλαπ έχουν γίνει} το Χρηματιστήριο λέει ανεβαίνει!! μετά της γερμανικές εκλογές θα ανεβαίνει ρε;... Ανεβαίνει και η χρυσή αυγή ΌΛΑ ΣΤΗΜΈΝΑ ...

    Όμως ποιος να μας πει την αλήθεια;...Πώς, μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να βασιστεί στην αγροτική της ανάπτυξη την ώρα που οι ποσότητες των παραγόμενων προϊόντων καθορίζονται αυστηρά από τις Βρυξέλλες; Τόσες ελιές θα παράγεις, τόσα σταφύλια, τόσο σιτάρι, τόσα καΐκια επιτρέπεται να έχεις, τα υπόλοιπα θα τα κάνεις καυσόξυλα.

    Απαγορεύεται διά ροπάλου και ποινών να παράγεις περισσότερα. Με αυστηρά καθορισμένες ποσότητες παραγωγής, όμως, πόσο ανταγωνιστικός μπορείς να γίνεις στις εξαγωγές; Η απάντηση είναι απλή: Καθόλου! Άρα για ποιον ανταγωνισμό μιλάμε και σε τί;

    Όταν, λοιπόν, μας λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική δεν εννοούν κάτι άλλο πέρα απ’ το να παράγει ανταγωνιστικά φθηνότερο εργατικό δυναμικό...Να παράγει, δηλαδή ΦΤΗΝΆ χέρια. Όλο το υπόλοιπο σώμα του εργαζόμενου τους είναι τελείως άχρηστο.

    Επίσης, μια τέτοια αλλαγή δεν μπορεί να προέλθει μέσα από εκλογές,το παιχνίδι είναι τόσο στημένο που σου δίνει επιλογές μόνο από το καλάθι της συνέχισης της ίδιας πολιτικής με ελάχιστες διαφοροποιήσεις μεταξύ τους για να υπάρχει και το οπαδικό ενδιαφέρον.

    Σήμερα η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να ακούσει ριζικές λύσεις ,τα περί αναδιαπραγματεύσεων του Μνημονίου, ανακάμψεων της οικονομίας και λάμψεων στην άκρη του τούνελ, είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.

    Όμως ημερομηνία λήξης έχουν όλες οι πουτάνες και οι νταβατζήδες τους... Η ΚΡΊΣΉ θα φτιάξει τους νέους ήρωες του ΛΑΟΥ χωρίς τους σημερινούς κομματικούς μηχανισμούς και αυτό θα γίνει από τους λίγους, γιατί οι πολλοί ζούνε μέσα στον φόβο, η στην βολέψει τους...

    Η Ο.Π.Λ.Α...Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση