GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγνώστρια υπερασπίζεται τους εκπαιδευτικούς

Οι εκπαιδευτικοί είναι ένας κλάδος παρεξηγημένος. Όλοι τους κατηγορούν και τους κατακρίνουν ότι... δουλεύουν λίγο και κάθονται. Θέλω ...

Οι εκπαιδευτικοί είναι ένας κλάδος παρεξηγημένος. Όλοι τους κατηγορούν και τους κατακρίνουν ότι... δουλεύουν λίγο και κάθονται.
Θέλω να τονίσω λοιπόν ότι οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν και πέρα του ωραρίου τους. Δηλαδή έχουν δουλειά και στο σπίτι όπως είναι το διόρθωμα των διαγωνισμάτων και η προετοιμασία για την παράδοση μαθήματος της επόμενης μέρας. Είναι εύκολο να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε. Κρίμα!
Αναγνώστρια

2 σχόλια

  1. Προς τους αποφοίτους καθηγητικών σχολών ( και τους γονείς τους ), τους φοιτητές καθηγητικών σχολών ( Φιλοσοφική, Φυσικομαθηματικά, Θεολογία, Γυμναστές, ξενόγλωσσες κλπ ), τους υποψήφιους μαθητές των σχολών αυτών στις Πανελλαδικές ( και τους γονείς τους ).
    Όλοι εσείς που συμμετείχατε στις Πανελλαδικές ( και οι γονείς ξόδεψαν , επίσης, μεγάλα ποσά ) και είχατε αγωνία για το μέλλον σας, με τις πρόσφατες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας και της τρικομματικής κυβέρνησης ξεχάστε την οποιαδήποτε περίπτωση επαγγελματικής αποκατάστασης στην Εκπαίδευση. Ουσιαστικά χάνουν την εργασία τους περίπου 10.000 αναπληρωτές από φέτος και θα προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι για 200-300 ευρώ. Επιπλέον, από το 2011 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 15.000 ( τα επόμενα χρόνια η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και σε συνδυασμό με την μετανάστευση πολλών οικογενειών ) ο αριθμός μαθητών στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα μειωθεί κατά το 1/ 3 πράγμα που σημαίνει μηδενικές προσλήψεις στα επόμενα 10-15 χρόνια.
    Το πρόβλημα από την αύξηση κατά 2 ωρών του ωραρίου των καθηγητών δεν πλήττει τους ίδιους αλλά δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, απόφοιτους όλων των καθηγητικών σχολών, όσους σπουδάζουν τώρα στις καθηγητικές σχολές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και όσους τώρα ή στο μέλλον ετοιμάζονται για να σπουδάσουν σε καθηγητικές σχολές ! Αυτό είναι το θλιβερό μέλλον που ετοίμασε η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για 150.000 αποφοίτους, 100.000 φοιτητές και 30.000 υποψηφίους εκπαιδευτικών σχολών. Δηλαδή, βέβαιη ανεργία ή υποαπασχόληση για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια ! Αλήθεια, όλοι εσείς οι γονείς που πληρώσατε για να δείτε τα παιδιά σας σε κάποια εργασία, εσείς δεν έχετε ψυχή να τα βλέπετε τώρα άνεργα και χωρίς μέλλον ; Ακόμα και οι γονείς των υποψηφίων μαθητών στις Πανελλαδικές, μαθητών που κατά το 1 / 3 μπαίνουν σε σχολές της Εκπαίδευσης, δεν αγωνιάτε με τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας που στο μέλλον θα κρατούν άνεργα τα παιδιά σας ; Ή μήπως για τα άλλα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές το μέλλον της Τρόικα και των εδώ κυβερνητικών συνεταίρων δεν τους ετοιμάζει μια θέση στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στη λίστα για μετανάστευση στο εξωτερικό ; Η επιστράτευση των καθηγητών «θάβει» τα όνειρα των απόφοιτων, φοιτητών και υποψηφίων σχολών που οδηγούν στην Εκπαίδευση. Και τώρα που μάθατε την αλήθεια, πηγαίνετε να σας βρουν δουλειά στη ΔΑΠ και στη ΠΑΣΠ, στη ΔΑΚΕ και στη ΠΑΣΚΕ, στη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά εκπλήσσομαι με την ασχετοσύνη του διαφόρων που εκφράζουν την αποψή τους σχετικά με το επάγγελμα του καθηγητή.

    Εξηγούμαι υπήρξα Καθηγητής για 34 χρόνια και κατά τα λεγόμενα των μαθητών μου με τους οποίους μέσω Facebook έχω σχέσεις ήμουνα καλός.
    Το επάγγελμα του καθηγητή είναι Λούφα και παραλλαγή, δίδασκα τα ίδια μαθηματα και τάξεις όλα αυτά τα χρόνια είχα να διαβάσω πάνω απο 30 χρόνια για προετοιμασία ήξερα όλες τις ασκήσεις απέξω και μάλιστα πολλές φορές έκανα πλάκα δήθεν ότι έκανα τους υπολογισμούς με το μιαλό και έλεγα το αποτέλεσμα πριν απο τους μαθητές που το έκαναν με τον υπολογιστή,δηλαδή η προετοιμασία είναι μια ωραία μπαρούφα όλοι οι καθηγητές κανουν στις ίδιες τάξεις τα ίδια μαθήματα.
    Η διόρθωση εκθέσεων απο τους Φιλολογους άλλη μεγάλη μηχανή, πάντα παίρνουν τα παιδιά που τα είχαν και στη προηγούμενη τάξη και ήδη τα έχουν σταμπάρει και τους κοπανάνε το ίδιο βαθμό +- 1 ότι και να γράψουν και θα σας διηγηθώ μια ιστορία πριν κάποια χρόνια σε μια τάξη που έκανα μάθημα ο απουσιολόγος που ήταν φίλος και ωραίος τύπος πήγα στην τάξη που είχα μάθημα και επειδή δεν είχαν τελειώσει την έκθεση μου ζήτησε ή συνάδελφος να αφήσω και στην ώρα μου να συνεχίσουν να γράφουν και να του επιτηρώ, εγώ δεχτηκα και όπως είπα ο απουσιολόγος μου έφερε το απουσιολόγιο και μου είπε να κάνουμε κύριε Β.. μια πλάκα στη Σοράγια αυτό ήταν το παρατσούκλι της φιλόλογου που ήταν γκομενάρα του λέω τι ενοείς μου λέει να δώσω στην Κοσμ... την εκθεσή μου να την αντιγράψει και να δουμε τι βαθμό θα πάρει,εγώ δέχθηκα ξέρωντας τι τουβλο ήταν η Κοσμ... πραγματικά αντέγραψε την έκθεση φυσικά αντιγράφοντας έκανε λάθη, αποτελέσματα βαθμολόγησης μετά απο μια εβδομάδα που έχω τις φωτοτυπίες των γραπτών φυλαγμένες 19 ο απουσιολόγος 10 η Κοσμ... και φυσικά ουτε παρατήρηση για αντιγραφή....
    Έρχομαι στο μεγάλο θέμα ποιός μαθητής έμαθε ξένη γλώσσα στο σχολείο;;; Πεταμένα λεφτα απο την πολιτεία η ώρα του παιδιού οι ξένες γλώσσες της αγίας κοπάνας γίνεται φυσικά οι καθηγητές των ξένων γλωσσών κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατι χωρίς κόπο παίρνουν το μισθό τους.
    Ερχομαι στους Γυμναστές, φοβεροί τεμπέληδες πληρώνονται για να σφυρίζουν στην πρωινή προσευχή και να δίνουν μια μπάλα για να παίζουν την ώρα της Γυμναστικής και να κάνουν βήμα για τις παρελάσεις. Φυσικά πολλοί απ αυτούς συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές...
    Αλλος κλάδος με μεγάλη προσφορά στα σχολεία οι Θεολόγοι, έχω πάει πολλές φορές και καθίσει μέσα σε τάξη που κάνει Θεολόγος μάθημα για να κάτσουν ήσυχα τα παιδιά γιατί στην διπλανή τάξη είχαν διαγώνισμα.
    Τα δευτερεύοντα μαθήματα γενικώς αποτελούν ένα φόρτωμα για το Καθηγητή που τα κάνει ειδικά όταν έχει πολλές ταξεις και φυσικά υπάρχουν και πολλά γραπτά θα σας διηγηθώ μια ιστορία κάποτε έπρεπε να διορθώσω 250 γραπτά μέσα σε ένα Σαβατοκύριακο αλλά έπρεπε να πάω καμπιγκ παίρνω και τα γραπτά και μετρούσα τις ερωτήσεις χωρίς να τα διαβάσω και έβαζα τον βαθμό ξαφνικά φυσάει ο άνεμος και φευγουν μερικά γραπτά στη θάλασσα αυτά βαθμολογήθηκα με άριστα απευθείας...

    Καθηγητής είναι το καλύτερο Επάγγελμα που υπάρχει αν και μου λένε δάσκαλος και νηπιαγωγός είναι ακόμα καλύτερα.

    Αν θέλετε να έχετε μια ζωή διακοπέ Γίνετε Καθηγητές Ξένων Γλωσσων Γυμναστές Θεολόγοι Μουσικοί αν θέλετε να έχετε και κάποια δήθεν Βαρύτητα στη Δουλειά σας γίνετε Φιλόλογοι Μαθηματικοί Φυσικοχημικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση