GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η επίμαχη εκπομπή της Μ. Ρεπούση για τον "χορό του Ζαλόγγου" και τους "εθνικούς μύθους"...

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, αναφέρθηκε στον χορό του Ζαλόγγου λέγοντας τα εξής:  "Κάθε...


Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, αναφέρθηκε στον χορό του Ζαλόγγου λέγοντας τα εξής: 
"Κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στο βιβλίο της ιστορίας, δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη "συνωστισμός", για τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά μόνο το ρήμα.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι απομονώθηκε μια μόνο φράση:
"Υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ''συνωστισμός'' υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε τελικά πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε "συνωστισμός".
Η λέξη άλλαξε και μπήκε μία άλλη λέξη για να περιγραφτεί καλύτερα η αθρόα προσέλευση των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης την ώρα που προσπαθούσαν να σωθούν. Εξ αρχής υπήρχε μόνο το ρήμα. Δεν υπήρξε ηθελημένη προσπάθεια αλλαγής και προσβολής της μνήμης. Στο σημερινό βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη αυτή". 
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι "γενικότερη τάση της ιστορίας είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πιο πάνω είναι το να μπορεί κανείς να διαβάζει ιστορικά τα πράγματα, να μη στέκεται σε μια αλήθεια αλλά να βλέπει και τις άλλες αλήθειες".
Υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της υιοθεσίας και για τους ομοφυλόφιλους:
"Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε ό,τι αφορά την ανάγκη του παιδιού να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα", είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είπε:
"Η ιστορική επιστήμη δεν είναι αναγκασμένη να δέχεται τις αποφάσεις των κοινοβουλίων" σημείωσε η Μ. Ρεπούση σχολιάζοντας την απόφαση της βουλής που αναγνώρισε επίσημα την γενοκτονία.
"Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη".
"Δεν απαιτώ και δεν θέλω το κόμμα μου, να έχει τις ίδιες ιστορικές απόψεις με εμένα", συμπλήρωσε.
Για τη Χρυσή Αυγή, η κυρία Ρεπούση δήλωσε πως "η ΧΑ υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία".
Ερωτηθείσα αν νιώθει θύμα, η κυρία Ρεπούση απάντησε: "Ασκείται μια τρομοκρατία στη δική μου περίπτωση. Η Δημοκρατία μας έχει να χάσει από αυτή την άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας. Δεν αισθάνομαι θύμα. Οι τακτικές ιεράς εξέτασης έχουν περάσει. Διεκδικώ το δικαίωμά μου να απαντώ με το δικό μου τρόπο, δεν πρόκειται κανείς να με βάλει στη λογική του μαύρου-άσπρου. Καμιά φορά κάνω το λάθος να μιλώ στην πολιτική με ιστορικούς όρους. Διεκδικώ μια ιστορική καθαρότητα".






5 σχόλια

  1. Αν νομίζεις οτι είσαι καλή τότε δεν σε χρειαζομαστε.Καλή μου φύγε γιατι είσαι άχρηστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν νομίζεις οτι είσαι καλή τότε δεν σε χρειαζομαστε.Καλή μου φύγε γιατι είσαι άχρηστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο άριστα στην ιστορία μαρία!!!
    οχι την ελληνική μα την τούρκικη.
    ο κεμαλ θα χαμαγελάει και ο Κολοκοτρώνης και η Δέσπω με το μάρκο και το Σαμουήλ θα κλαινε.
    μπραβο μαρία μηδεν στην ελληνική την ιστορία είκοσι στην ωθομανική.
    τώρα ένας οθωμανός μόνο σου λείπει να σου βάλεο το σαρίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΣΤΟΣΟ Σ ΕΝΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα την πει κΑΝΕΝΑς ΟΤΙ ΜΑς ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΗΔΙΑ;; Ο ΚΟΥΒΕΛΗς ΛΟΓΩ ΑΥΤΗς ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση