GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα πρόθυρα πολέμου Συρία και Ισραήλ...

Οργή στη Συρία, μετά από ισραηλινή επιδρομή. Η Δαμασκός κατηγορεί το Ισραήλ, ότι στηρίζει στρατιωτικά τρομοκρατικές ομάδες. Παγκόσμια αν...

Οργή στη Συρία, μετά από ισραηλινή επιδρομή. Η Δαμασκός κατηγορεί το Ισραήλ, ότι στηρίζει στρατιωτικά τρομοκρατικές ομάδες. Παγκόσμια ανησυχία.
Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά τριών στόχων στα περίχωρα της Δαμασκού ανοίγουν το δρόμο σε όλες τις επιλογές, ανακοίνωσε σήμερα  Κυριακή η συριακή κυβέρνηση.
"Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας επιβεβαιώνει ότι αυτή η επίθεση ανοίγει ευρέως την πόρτα σε όλες τις πιθανότητες ειδικά επειδή δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για την πραγματικότητα των διασυνδέσεων που υπάρχουν ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες που διεξάγουν τον πόλεμο κατά της Συρίας", δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης Όμραν αλ Ζοάμπι, διαβάζοντας ανακοίνωση του συριακού υπουργικού συμβουλίου.
Ο υπουργός παραχώρησε αυτήν την συνέντευξη Τύπου έπειτα από έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε μετά τη νέα επιδρομή που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής εναντίον ιρανικών πυραύλων που προορίζονταν για την λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.
Η επίθεση αυτή είναι η τρίτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιείται φέτος στο συριακό έδαφος.
"Το Ισραήλ στηρίζει τρομοκρατικές ομάδες"
Εξάλλου σε επιστολή του που απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι "η επίθεση (αυτή) επιβεβαιώνει την άμεση στρατιωτική υποστήριξη του Ισραήλ στις τρομοκρατικές ομάδες και στους εξτρεμιστές της Αλ Νόσρα, μιας από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα, μετά την αποτυχία τους να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη".
"Αυτό δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το Ισραήλ είναι αυτός που επωφελείται, η κινητήριος δύναμη και μερικές φορές ο εκτελεστής τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στην Συρία κατά του κράτους και του λαού", προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.
"Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι στερούνται βάσης οι ισχυρισμοί που κάνουν λόγο για μεταφορές από την Συρία εκτός των συνόρων της (όπλων προς την Χεζμπολάχ), τους οποίους προβάλει την τελευταία περίοδο το Ισραήλ για να αιτιολογήσει τις επιθετικές του ενέργειες", προστίθεται στην επιστολή προς τον ΟΗΕ.
Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι το Ισραήλ έπληξε την Κυριακή, τρεις στρατιωτικούς στόχους στα βορειοδυτικά της Δαμασκού με πυραύλους που ερρίφθησαν από αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το Ισραήλ και τον νότιο Λίβανο.
"Η επίθεση αυτή προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες και σοβαρές καταστροφές στις θέσεις αυτές και στις κοντινές περιοχές όπου βρίσκονται άμαχοι", κατέληξε το υπουργείο Εξωτερικών.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Israel Hits Syrian Capital, Targeting Weapons... από NewsyVideos

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση