GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με ομαλότητα η πρώτη ημέρα των Παγκύπριων εξετάσεων

Ομαλά και χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη μέρα των Παγκύπριων εξετάσεων, κατά την οποία... 9.271 τελειόφοιτοι μαθητές εξετάστηκαν στο μ...

Ομαλά και χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη μέρα των Παγκύπριων εξετάσεων, κατά την οποία... 9.271 τελειόφοιτοι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου στις εξετάσεις προσήλθαν 9.271 υποψήφιοι από σύνολο 9.274 μαθητών. Από αυτούς οι 6.244 εξετάστηκαν, όπως είπε η κ. Κωνσταντινίδου, για σκοπούς πρόσβασης στα Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Κύπρου και Ελλάδας ενώ οι 3.330 μαθητές εξετάστηκαν αποκλειστικά για σκοπούς απόλυσης από το Λύκειο.

Η σημερινή εξέταση ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί και διήρκεσε μέχρι τις 11:00. Όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντινίδου, πήγε πάρα πολύ καλά και σύμφωνα με σχόλια των μαθητών τα θέματα ήταν βατά και οι μαθητές έχουν γράψει. «Εύχομαι αυτή η αισιοδοξία να αποτυπωθεί και σε επίπεδο αποτελεσμάτων» πρόσθεσε.

Σημείωσε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των εξετάσεων, επισημαίνοντας ότι όλα κύλησαν ομαλά.

Πλέον το επόμενο ραντεβού των εξετάσεων είναι την ερχόμενη Δευτέρα, οπόταν και οι μαθητές θα εξεταστούν στα μαθήματα της Βιολογίας, των Ιταλικών και των Μαθηματικών (Τεχνικών Σχολών – Πρακτικής Κατεύθυνσης).

Η κ. Κωνσταντινίδου υπενθύμισε ότι οι Παγκύπριες εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου ενώ σε σχέση με τα αποτελέσματα είπε ότι μέχρι τις 20-21 Ιουνίου τα αποτελέσματα θα σταλούν στα σχολεία για σκοπούς απόλυσης των τελειόφοιτων ενώ σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα για πρόσβαση στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύπρου και Ελλάδας αυτά θα γνωστοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Υπενθύμισε ωστόσο, σε σχέση με την πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια, ότι με βάση τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται από τις ελληνικές αρχές, η κατανομή των θέσεων για τα ελληνικά πανεπιστήμια γίνεται τέλος Αυγούστου. alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση