GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφαγή των «συστημικών» στη Β Αθήνας

Η πολυπληθέστατη Β’ περιφέρεια Αθηνών, θεωρούνταν πάντα «βαρόμετρο» για το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάποτε, όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, ...

Η πολυπληθέστατη Β’ περιφέρεια Αθηνών, θεωρούνταν πάντα «βαρόμετρο» για το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάποτε, όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, είχε καταγραφεί ως «πράσινο κάστρο» καθώς το ΠΑΣΟΚ «σάρωνε».
Στις τελευταίες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα «άλωσε» το κάστρο πιστοποιώντας την δυναμική που είχε, η οποία τον έφερε στα πρόθυρα της κυβερνητικής εξουσίας. Μια χθεσινή δημοσκόπηση όμως της ALCO φέρνει ανατροπές.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ «αιμορραγούν» επικίνδυνα, σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 16,4% έναντι 31,43% που είχε λάβει, ενώ η Νέα Δημοκρατία 17,8% από το 26,22% στις τελευταίες εκλογές. Αντιθέτως το κόμμα της Χρυσής Αυγής σχεδόν διπλασιάζει το ποσοστό του (11,2%, από 6,3%) και πλέον καταγράφεται και στη Β’ Αθηνών ως τρίτη δύναμη. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι διαρροές προς την ΧΑ προέρχονται από ΝΔ (7%) και από τον… ΣΥΡΙΖΑ (7,6%)!

Ανοδικά κινείται και το ΚΚΕ ενώ την αναμενόμενη φθορά έχουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ανύπαρκτοι σχεδόν είναι οι σχηματισμοί του Ανδρέα Λοβέρδου και του Αλέκου Αλαβάνου.

Ένα πρώτο αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα λεγόμενα «συστημικά» κόμματα εξουσίας φθείρονται ραγδαία. Και πλέον, σ’ αυτά περιλαμβάνει η κοινή γνώμη και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ένα δεύτερο, πιο προσεκτικό συμπέρασμα είναι πως ένα ποσοστό από το «αντισυστημικό» κοινό που κινείται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, είναι κοινό. Μπορεί να ξεσηκώσει όσους αντιδρούν στη θεωρία των δύο άκρων, αλλά οι διαρροές και οι μετακινήσεις ψηφοφόρων, αυτό δείχνουν. Με απλά λόγια: Όσο τα κόμματα εξουσίας επιμένουν στην διαιώνιση ενός φθαρμένου συστήματος, τόσο θα ανακυκλώνουν την ήττα τους και θα διευρύνουν την φθορά τους.


rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση