GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίτιμος Διδάκτωρ Θεολογίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η Ιερά Ελληνική Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού απένειμε σήμερα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμ...


Η Ιερά Ελληνική Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού απένειμε σήμερα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Διδακτορικό Δίπλωμα Θεολογίας Τιμής Ένεκεν, κατά την διάρκεια της 71ης Τελετής Αποφοιτήσεως από το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή, που αποτελούν το μοναδικό ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Αμερική.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επέδωσε στον Μακαριώτατο το Διδακτορικό Δίπλωμα και τα ακαδημαϊκά διακριτικά της Σχολής αφού πρώτα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου – Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού π. Νικόλαος Τριανταφύλλου, παρουσίασε τον κ. Ιερώνυμο ως Ιεράρχη, Ποιμένα και Ηγέτη, απαριθμώντας τις σπουδές του, την αγάπη του για τη γνώση και την επιστήμη, την πολυετή και αφοσιωμένη διακονία του στην Εκκλησία και το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο. Καταλήγοντας, ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τιμήσει την Σχολή αποδεχόμενος το διδακτορικό δίπλωμα και να ενώσει έτσι το όνομά του με την Ιερά Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Ακολούθησε η ποιμαντική και παραινετική ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τους αποφοιτούντες φοιτητές, στην οποία έθεσε καίριους και ουσιαστικούς προβληματισμούς και ερωτήματα δίνοντας παράλληλα μεστές απαντήσεις και συμβουλές.

Ακολούθησε η απονομή των ακαδημαϊκών τίτλων στους 63 συνολικά φοιτητές και φοιτήτριες, είκοσι εκ των οποίων αποφοίτησαν από το Ελληνικό Κολέγιο και 43 από τα τρία τμήματα της Θεολογικής Σχολής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μίλησε στο τέλος της τελετής και συνοψίζοντας τα χαρίσματα του Μακαριωτάτου είπε ότι πρόκειται για την χωρίς συμβιβασμούς πίστη του, την απόλυτη αφοσίωσή του στην Εκκλησία και την υψηλού βαθμού ευαισθησία του για όσους πονούν και υποφέρουν.

Αύριο Κυριακή 19 Μαΐου 2013, Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα προεξάρχει της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη συλλειτουργούντος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και των Αρχιερέων που συνοδεύουν τον κ. Ιερώνυμο, Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή δορυφορική μετάδοση, στην Αμερική, στον Καναδά και στην Αυστραλία, στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

1 σχόλιο

  1. Μαύρη είν, η νύχτα στα βουνά ή
    Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση