GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάζουν σκάλα και στο Εβερεστ για περισσότερους τουρίστες

Μια εντυπωσιακή είδηση έρχεται από το μακρινό Νεπάλ, η οποία έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις, καθώς έχει ξεκινήσει η συζήτηση να το...

Μια εντυπωσιακή είδηση έρχεται από το μακρινό Νεπάλ, η οποία έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις, καθώς έχει ξεκινήσει η συζήτηση να τοποθετηθεί σκάλα για τα συγκεκριμένα 12 μέτρα πριν την κορυφή επονομαζόμενα ως «Hillary step», δηλαδή το «Βήμα του Χίλαρι» προς τιμήν του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στην κορυφή του κόσμου.
Οπως αναφέρει ο Guardian πρόκειται για το τελευταίο μεγάλο εμπόδια πριν την κορυφή, είναι 12 μέτρα δύσκολου τεχνικού σκαρφαλώματος σε έναν κάθετο βράχο, αλλά μόλις κάποιος ξεπεράσει το πρόβλημα, ο δρόμος προς την κορυφή είναι πλέον ορθάνοιχτος. Τώρα νέος στόχος είναι η τοποθέτηση μιας σκάλας σε αυτό το σημείο, κάτι που θα κάνει την ανάβαση πιο βατή. Συζητάμε αυτή τη στιγμή την τοποθέτηση μιας σκάλας στο «Βήμα του Χίλαρυ», αλλά είναι προφανώς μια αμφιλεγόμενη πρόταση» ανέφερε ο Ντάγουα Στήβεν Σέρπα, επικεφαλής του Οργανισμού Αποστολών στο Νεπάλ.
 Η κίνηση αυτή κρίνεται θετική από κατοίκους και επαγγελματίες καθώς αναμένεται να εκτοξεύσει ως ένα σημείο τον τουρισμό αφού το μεγαλύτερο εμπόδιο της ανάβασης θα φύγει από τη μέση. Ο Σέρπα πάντως προσθέτει «Οι μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται σε αυτό το σημείο, καθώς μόνο ένα άτομο μπορεί να σκαρφαλώσει, με αποτέλεσμα να περιμένουν οι επισκέπτες μέχρι και τέσσερις ώρες για να δοκιμάσουν την τύχη τους. Το να κάνουμε το σκαρφάλωμα πιο εύκολο θα είναι λάθος, αλλά η πρόταση είναι καθαρά για θέματα ασφαλείας».
Η πρόταση φαίνεται πως βρίσκει απήχηση από ορειβατικούς συλλόγους ανά τον κόσμο, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα χαθεί ένα μεγάλο κομμάτι από τη «γοητεία» του να ανεβαίνει κανείς στην κορυφή του κόσμου.

1 σχόλιο

  1. ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ.ΑΚΟΥ ΝΑΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΞΕΥΤΙΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση