GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας για την επιστράτευση εκπαιδευτικών

Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας, που παλεύουμε εδώ και αρκετό καιρό, όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υποβάθμιση του τόπου μας, ...


Η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας, που παλεύουμε εδώ και αρκετό καιρό, όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υποβάθμιση του τόπου μας, την εξαθλίωση της κοινωνίας μας και την υποθήκευση του μέλλοντός μας με την εφαρμογή των Μνημονίων στον δήμο μας και συνολικά την κοινωνία μας, βρισκόμαστε ένθερμοι υποστηριχτές στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών. Απορρίπτουμε απερίφραστα τη μαύρη προπαγάνδα που οργανωμένα προβάλει η μνημονιακή κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, «για το 2ωρο» αλλά και για το «μέλλον των μαθητών».

Αντιλαμβανόμαστε, όπως το αντιλαμβάνονται οι ενώσεις γονέων και οι καθηγητές, που είναι πολύ κοντά στην εκπαιδευτική πραγματικότητα, ότι τα νέα μέτρα, σημαίνουν απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών, ξεσπίτωμα και περιπλάνηση ανά τους νομούς, τις περιφέρειες και τη χώρα χιλιάδων καθηγητών και εξοστρακισμό και μονίμων εκπαιδευτικών από την εκπαιδευτική διαδικασία. Σημαίνουν, επιπλέον, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, πολυπληθή τμήματα και περεταίρω διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα αυτών που διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, που εκτίναξαν την ανεργία των νέων μας στο 67% και που οδηγούν τη νεολαία στην αναγκαστική μετανάστευση.

Η αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει προκαταβολικά τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους Δήμους της Χώρας, είναι ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία, προς όλους εμάς. Ελπίζουν να μας αφοπλίσουν και να μας αδρανοποιήσουν σπέρνοντας το φόβο στην κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον, που παλεύει να επιβιώσει, που προσπαθεί να σηκώσει ανάστημα και να αντισταθεί στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται. Είναι αυτονόητο για μας, όχι μόνο ότι καταδικάζουμε την πολιτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και την ανοχή των τοπικών αρχόντων που κατάπιαν αμάσητη την επίταξη των υποδομών του Δήμου μας, αλλά και ότι καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί όρθιος και με αξιοπρέπεια, να οργανωθεί και να παλέψει. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να νικήσουμε και να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση