GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων

Αύξηση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με... τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας...

Αύξηση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με... τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Nielsen σε 29.000 καταναλωτές 58 χωρών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους.

Ο σχετικός δείκτης που καταρτίζει η Nielsen για την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 5 μονάδες σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και διαμορφώθηκε στις 40 μονάδες.

Η αύξηση αυτή είναι από τις μεγαλύτερες που καταγράφηκαν μεταξύ 29 χωρών της ΕΕ.

Ανοδο επτά μονάδων σημείωσαν η Φινλανδία και η Σλοβακία, έξι μονάδων η Δανία και η Τσεχία, ενώ αντίστοιχη βελτίωση με την Ελλάδα κατέγραψαν η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Ελβετία.

Στον αντίποδα, οι Πορτογάλοι καταναλωτές εμφανίσθηκαν περισσότερο απαισιόδοξοι, με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά επτά μονάδες και να διαμορφώνεται στις 31 μονάδες, που είναι και η χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Λόγω της οικονομικής ύφεσης, η καταναλωτική εμπιστοσύνη είναι πολύ χαμηλότερη στις χώρες της Νότιας Ευρώπης σε σχέση με της Βόρειας Ευρώπης.

Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 44 μονάδες στην Ιταλία και τις 47 μονάδες στην Ισπανία, ενώ φθάνει τις 106 μονάδες στη Νορβηγία, τις 100 στην Ελβετία, τις 91 στη Γερμανία, τις 90 στην Αυστρία και τις 80 στην Ολλανδία.

Συνολικά, από τις 29 ευρωπαϊκές χώρες που γίνεται η έρευνα της Nielsen, στις 20 καταγράφηκε αύξηση, ενώ τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 (είχε καταγραφεί υποχώρηση σε 20 χώρες). «Αν και αυτό αποτελεί μία ελπιδοφόρα ένδειξη για την περιοχή, υπάρχει πόλωση μεταξύ των χωρών της Νότιας Ευρώπης που βρίσκονται σε ύφεση και των χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης που σημειώνουν ανάκαμψη», σημειώνει η Nielsen.

Όπως αναφέρει, το 58% των Ελβετών και το 63% των Νορβηγών ήταν αισιόδοξοι για τις προοπτικές απασχόλησής τους το επόμενο έτος, έναντι μόλις 5% των Ισπανών, 3% των Πορτογάλων και 8% των Ιταλών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο δείκτης αυξήθηκε κατά δύο μονάδες στις 93 μονάδες, καθώς θετική εξέλιξη υπήρξε επίσης στις ΗΠΑ και σε εξαγωγικές χώρες της Ασίας. moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση