GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΝΤ: Βήματα προόδου στην Ελλάδα

Βήματα προόδου στον φοροελεγκτικό μηχανισμό στην Ελλάδα εντοπίζει έκθεση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής. Συγκεκριμ...


Βήματα προόδου στον φοροελεγκτικό μηχανισμό στην Ελλάδα εντοπίζει έκθεση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται έκθεση του ΔΝΤ στην οποία υπάρχουν θετικά σχόλια για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τον φορολογικό και εισπρακτικό μηχανισμό, καθώς και για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Η μελέτη έρχεται μετά τα εύσημα που απέδωσε η τρόικα κατά το EuroWorking Group της περασμένης Δευτέρας, όχι μόνον για την ορθή δημοσιονομική διαχείριση, αλλά και για την αποφασιστική αντιμετώπιση των σημαντικών θεμάτων από την ελληνική κυβέρνηση.
Στην έκθεση γίνεται θετική αναφορά σε δράσεις που ολοκληρώθηκαν ή που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η σύσταση ειδικής υπηρεσίας φορολογικού ελέγχου, η οποία έχει σκοπό τον έλεγχο φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, η σύσταση Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και η αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
Πάντως, δεν απουσιάζουν και ορισμένες επισημάνσεις, με τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να τονίζουν την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, ιδιαίτερα τους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου και τους αυτοαπασχολούμενους. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση