GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον Πατριάρχη Θεόφιλο

Σημείο ελπίδας και αισιοδοξίας χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ την ανάδειξη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο προεδρικ...

Σημείο ελπίδας και αισιοδοξίας χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ την ανάδειξη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο προεδρικό αξίωμα, με τον οποίον... συναντήθηκε το πρωί, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί ο Κύπριος Πρόεδρος στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πατριάρχης είπε ότι η πρόσφατη ανάδειξή του στο προεδρικό αξίωμα εν μέσω σοβαρότατης οικονομικής κρίσης αλλά και πολιτικής αναταραχής για την περιοχή της Μέσης Ανατολής "αποτελεί σημείο ελπίδας και αισιοδοξίας".

Πρόσθεσε ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων παραμένει πιστός μάρτυρας της ειρήνης, σημειώνοντας πως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο αποτελεί την αδιαμφισβήτητη εγγύηση της διατήρησης του υφιστάμενου πολυεθνικού και διαθρησκειακού καθεστώτος, καθώς και του χριστιανικού χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ.

«Η πολιτικού χαρακτήρα επίσκεψη σας στο κράτος του Ισραήλ και στο κράτος των Παλαιστινίων ουδόλως μειώνει το θρησκευτικό χαρακτήρα αυτής της επίσκεψης», είπε ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο.

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναγόρευσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Ιπποτών του Παναγίου Τάφου και του απένειμε το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος και το Αστέρι του Μεγαλόσταυρου. Ο Πατριάρχης είπε ότι η αναγόρευση γίνεται «σε αναγνώριση των εμπνευσμένων προσπαθειών σας για την επικράτηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη συγκίνησή του για την επίσκεψη στο Πατριαρχείο, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη εργασίας συνέπεσε με την Ανάσταση Του Χριστού και είχε την ευκαιρία με τα μέλη της οικογένειας του, να δεχθεί την ευλογία του Αγίου Πνεύματος, να ζήσει συγκινητικές στιγμές.

Σημείωσε ακόμη ότι με τη σημερινή του παρουσία στο Πατριαρχείο, θέλει να εκφράσει τη βαθύτατή του εκτίμηση για το έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

"Το να γίνεται κατορθωτό μια τόσο μεγάλη πολυεθνική κοινότητα να βιώνει ειρηνικά και να απολαμβάνει τα όσα ο Θεός θέλησε να φιλοδωρήσει σε αυτό τον αγιασμένο τόπο, δεν αποτελεί παρά υπόδειξη για όσους αντιμετωπίζουν ενδεχόμενα προβλήματα, με πολύ λιγότερες κοινότητες ή διαφορετικότητα πολιτισμών. Ίσως προηγείστε κατά πολύ των όσων θεωρούνται σήμερα ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, δηλαδή ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, στο φύλο, τη φυλή, την πίστη ή την πεποίθηση προς άλλα ιδεώδη", είπε απευθυνόμενος στον Πατριάρχη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ευχήθηκε ακόμη μακροημέρευση και το έργο του Πατριαρχείου να είναι πολύμορφο και καρποφόρο, προσθέτοντας ότι αποτελεί για εκείνον μεγίστη τιμή η απόδοση των τιμών από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώρισε στον Πατριάρχη ασημένια κλαδιά ελιάς λέγοντας του ότι «ο κλάδος ελαίας που είναι και καρποφόρος, θα οδηγήσει και πάλι την ιδιαίτερη μου πατρίδα σε δρόμους ευημερίας, με την ευχή να το πράξει επανενωμένη, με απαλλαγή από την κατοχή και διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων ανεξαίρετα των κατοίκων της Κύπρου». alithia.com.cy

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση