GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για μελλοντική κατάργηση της Τρόικας μίλησε ο Άσμουσεν της ΕΚΤ

Η Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), η οποία χειρίστηκε τις πρόσφατες διεθνείς δανειακές συμβάσεις με κράτη – μέλη της ευρωζώνης, που βρέθηκαν...


Η Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), η οποία χειρίστηκε τις πρόσφατες διεθνείς δανειακές συμβάσεις με κράτη – μέλη της ευρωζώνης, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης χρέους, θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα “αποκλειστικά ευρωπαϊκό σύστημα”, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μεσούσης της κρίσης χρέους, δήλωσε σήμερα ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Κατανοώ πλήρως το ερώτημα «πότε θα δούμε το τέλος της τρόικας»” είπε ο Άσμουσεν κατά τη διάρκεια συζήτησης με ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.
“Δεν θα πρότεινα να μεταβληθεί το σύστημα της τρόικας τώρα, εν μέσω της κρίσης. Αλλά στο πιο μακροπρόθεσμο μέλλον, θα συμφωνούσα να επανέλθουμε σε ένα σύστημα, πλήρως βασιζόμενο στην ΕΕ”.
 Ο Άσμουσεν εκτίμησε ότι η μετάβαση αυτή θα μπορούσε να αρχίσει με τη μετατροπή του μόνιμου ταμείου της ευρωζώνης το οποίο χορηγεί δάνεια, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), σε αυτοτελές θεσμικό όργανο της ΕΕ. Η ιδέα για κάτι τέτοιο θα ήταν να δημιουργηθεί, εν τέλει, ένα σύστημα, “που θα δώσει τη δυνατότητα ελέγχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα θέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο επίκεντρο” της δραστηριότητας και των αποφάσεών του, συνέχισε ο Άσμουσεν, αναφερόμενος στο νομοθετικό και στο εκτελεστικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση