GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ δραστικών αλλαγών στο συνταξιοδοτικό

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των συντάξεων που περιλαμβάνουν και την αύξηση του ορίου ηλικ...

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των συντάξεων που περιλαμβάνουν και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, σύμφωνα με μια...
δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και αφήνει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα ήταν πρόθυμοι να αποδεχτούν ακόμη πιο δραστικές αλλαγές από αυτές που έχει προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος ετοιμάζει μια συντηρητική μεταρρύθμιση με σκοπό να κλείσει την «τρύπα» στα συνταξιοδοτικά ταμεία και με την ελπίδα ότι θα αποφύγει τις έντονες διαμαρτυρίες του 2010, όταν ο τότε πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αύξησε το όριο ηλικίας από τα 60 στα 62 έτη.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, που δημοσιεύεται στην οικονομική εφημερίδα Les Echos, δείχνει ωστόσο ότι το 63% των Γάλλων επιθυμούν μια εις βάθος αναθεώρηση του συστήματος και το 61% δηλώνει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να αυξηθεί.

Πρόθεση του προέδρου Ολάντ είναι να αφήσει αμετάβλητη την ηλικία συνταξιοδότησης, στα 62 έτη, αλλά να περικόψει τις ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις ώστε να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα που το 2012 έφτανε τα 98,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων εξετάζει ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που θα συζητηθεί, μαζί με άλλες μεταρρυθμίσεις, από τα συνδικάτα κατά τη διάρκεια ενός διήμερου συνεδρίου τον Ιούνιο.

Σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις Γάλλους (ποσοστό 76%) είπαν ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Ολάντ ότι θα καταστήσει βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα. Η δημοσκόπηση ήταν τηλεφωνική και διενεργήθηκε το διήμερο 12-13 Απριλίου σε δείγμα 1.019 ατόμων.

euro2day.gr

1 σχόλιο

  1. Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των συντάξεων που περιλαμβάνουν και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, σύμφωνα με μια...
    δημοσκόπηση ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΩΝ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΛΟΡΔΩΝ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ !
    HEIL ROTHSCHILDS !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση