GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελαφρυντικά από το Εφετείο στους ιδιοκτήτες του πυρηνελαιουργείου για την έκρηξη

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της έκρηξης, μετά από διαρροή εξανίου, το 2006 στο Πυ...

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της έκρηξης, μετά από διαρροή εξανίου, το 2006 στο Πυρηνελαιουργείο στην περιοχή Γαζέπι Μύλος του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από την οποία είχαν τραυματιστεί... 4 άτομα, οι τρεις σοβαρά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν για μία ακόμα φορά οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας και ο πρακτικός μηχανικός του Πυρηνελαιουργείου, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί , οι μεν πρώτοι σε φυλάκιση 43 μηνών εξαγοράσιμη προς 3 ευρώ την ημέρα και ο μηχανικός σε 24 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Το Εφετείο αναγνώρισε στους εκπροσώπους της επιχείρησης ελαφρυντικά και μείωσε την ποινή τους σε 28 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ διατήρησε την ποινή για τον μηχανικό, ο οποίος να σημειωθεί ήταν και ο τέταρτος από τους τραυματίες.

Στο Δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο ένας από τους εκπροσώπους της εταιρείας και ο μηχανικός, με τον πρώτο να επιμένει στην απολογία ότι το ατύχημα οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος. Υποστήριξε ακόμα ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία προσπαθεί να επαναλειτουργήσει το Πυρηνελαιουργείο με ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν τοποθετηθεί στο χώρο 9 ανιχνευτές για τυχόν ανάλογες διαρροές.

Για την υπόθεση κατέθεσαν και οι τρεις εργαζόμενοι που είχαν τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη και οι οποίοι τόνισαν ότι ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σημειώνεται ότι οι ίδιοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση