GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο υπουργός Αμυνας της Μέρκελ εμπλέκεται σε διπλό σκάνδαλο εξοπλισμών με «άρωμα» μίζας

Νέα προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει η Ανγκελα Μέρκελ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, καθώς, ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, ...


Νέα προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει η Ανγκελα Μέρκελ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, καθώς, ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο εξοπλισμών με προβληματικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Οπως αναφέρει το vima ο υπουργός της Μέρκελ φαίνεται πως γνώριζε ότι τα αεροσκάφη ήταν προβληματικά, αλλά το απέκρυψε, ενώ το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές Μαΐου όταν ο ντε Μεζιέρ ακύρωσε το αξίας μισού δισ. πρόγραμμα αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Euro hawk εξαιτίας του τεράστιου ύψους της επένδυσης που χρειαζόταν για να μπορέσουν να λάβουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να λάβουν άδεια πτήσης στη Γερμανία. Με βάση τις αποκαλύψεις, τα αεροσκάφη αυτά δεν διαθέτουν ικανοποιητική τεχνολογία αποφυγής συγκρούσεων και δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη Γερμανία κάτι που φαίνεται πως ήταν γνωστό στο υπουργείο Αμυνας της χώρας εδώ και χρόνια.
Εκείνο που δημιουργεί υποψίες είναι ότι ο Ντε Μεζιέρ ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής αυτής της αγοράς και πίεζε επίμονα από τότε που ανέλαβε το υπουργείο, το 2011, ενώ τις ερχόμενες εβδομάδες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους πίεζε για την υλοποίηση του προγράμματος.
Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γερμανός υπουργός Αμυνας είναι το γεγονός ότι υπήρξε και ο μόνο υπουργός Αμυνας του ΝΑΤΟ που υποστήριζε με μεγάλη θέρμη το πρόγραμμα AGS που περιλαμβάνει τα αεροσκάφη Global Hawk που είναι πολύ παρόμοια με τα Euro Hawk και συνεπώς έχουν τις ίδιες δυσκολίες για να λάβουν άδεια πτήσης. Από τον Μάη του 2011 ο ντε Μεζιέρ ανέπτυσσε στο γερμανικό Κοινοβούλιο με ενθουσιασμό τα πλεονεκτήματα των εν λόγω μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποκρύπτοντας παντελώς τα τεχνικά προβλήματά τους. Ο Ντε Μεζιέρ βρίσκεται σε δύσκολη θέση σήμερα. Η οποία γίνεται ακόμη χειρότερη γιατί, παρά το φιάσκο με τα Euro Hawk, το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει τουλάχιστον 16 μη επανδρωμένα αεροσκάφη την επόμενη τριετία σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.

2 σχόλια

  1. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΞΕΦΤΗΛΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ..ΓΛΕΊΨΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΤΟΝ ES-ES-ES-

    Ψάχνουν φύλλο συκής οι όμηροι του Σαμαρά..

    Να σώσουν κάτι από τα προσχήματα για την υποχώρηση ακόμη και απέναντι στις ακροδεξιές "ευαισθησίες" του Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ. επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. υποβάλλοντας από κοινού ως πρόταση νόμου στη Βουλή το περιεχόμενο του σχεδίου Ρουπακιώτη για τη ρατσιστική βία.

    Όμως ακόμη και ο χρόνος συζήτησης της πρότασης νόμου είναι στην ευχέρεια της Ν.Δ., πολύ περισσότερο η ψήφισή της. Το πραγματικό πρόβλημα για τον Αντ. Σαμαρά αφορά την πίεση της Ε.Ε., επιτρόπου και προέδρου κοινοβουλίου, για ψήφιση του νομοσχεδίου..

    Και σε αυτή όμως εμφανίζεται ανθεκτικός, καθώς βασικό μέλημά του είναι το ακροατήριο της Ακροδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΟΡΚΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ
    ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΠΙΟΡΚΟΙ.ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΑΔΗΦΑΓΑ ΚΤΗΝΗ,ΓΥΦΤΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ.ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΕΜΠΑΙΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση