GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απρόβλεπτη η γρίπη των πτηνών

Είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποια θα είναι η εξέλιξη του ξεσπάσματος της γρίπης των πτηνών, που εκδηλώθηκε πρόσφατα στην Κίνα, δήλωσ...


Είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποια θα είναι η εξέλιξη του ξεσπάσματος της γρίπης των πτηνών, που εκδηλώθηκε πρόσφατα στην Κίνα, δήλωσε χθες η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν.

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της κρίσης», δήλωσε η ίδια από την Γενεύη κατά την έναρξη της Παγκόσμιας Συνέλευσης για την Υγεία, υπογραμμίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι «σήμερα είναι αμελητέα η μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο». «Οι ιοί της γρίπης των πτηνών μεταλλάσσονται διαρκώς», υπενθύμισε εξάλλου η ίδια.

Περίπου 3.000 απεσταλμένοι από τα 194 κράτη μέλη του ΠΟΥ μετέχουν στην ετήσια σύνοδό του, η οποία πραγματοποιείται στην Γενεύη ως τις 28 Μαΐου. Η Τσαν ευχαρίστησε την Κίνα για την στενή της συνεργασία με τον ΠΟΥ όπως και για την παρακολούθηση χιλιάδων ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.

Από τον Μάρτιο περίπου 100 κρούσματα του ιού Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών επιβεβαιώθηκαν, «αλλά από τότε που έκλεισαν οι αγορές πουλερικών ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε ριζικά», συνέχισε η διευθύντρια του ΠΟΥ.

Κατά την Συνέλευση αυτή, ο ΠΟΥ αναμένεται κυρίως να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλιστεί μια θέση για την υγεία στις μελλοντικές αναπτυξιακές πολιτικές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση