GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση Καπερνάρου για την άρνηση έκδοσης του έργου του Κ. Φωτιάδη

«Μετά τις ανατριχιαστικές πτυχές που αποκαλύφθηκαν από το ρεπορτάζ του Κώστα Χαρδαβέλλα στην «Real News» του Μ. Σαββάτου, σχετικά με...


«Μετά τις ανατριχιαστικές πτυχές που αποκαλύφθηκαν από το ρεπορτάζ του Κώστα Χαρδαβέλλα στην «Real News» του Μ. Σαββάτου, σχετικά με το έργο του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη για την...
Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο δεν εκδόθηκε ποτέ από τη Βουλή, ένιωσα την υποχρέωση να καταθέσω ερώτηση στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητώ να γίνουν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους το συγκεκριμένο βιβλίο παραμένει έως σήμερα στα συρτάρια των υπηρεσιών της Βουλής.
Θεωρώ απαράδεκτο, η διάθεση έργων που αποτελούν προσφορά στη μνήμη και τη γνώση του Ελληνικού λαού να εμποδίζεται από… Έλληνες.
Ποιές κρυφές σκοπιμότητες εξυπηρετούνται και ποιες πιέσεις τους οδήγησαν να εκτεθούν στην ηθική κατακραυγή; ενώ γνωρίζουν ότι, έναντι αυτής, δεν τους σώζει ούτε η υποτέλεια, ούτε η υποταγή, ούτε η δουλοπρέπεια».
-------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews που κυκλοφόρησε το Μ.Σάββατο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ανέθεσε, με την υπ’ αρ. 2675 απόφαση του τότε Προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, στον καθηγητή Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνο Φωτιάδη, τη συλλογή όλων των ντοκουμέντων, ώστε να στοιχειοθετηθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Μάλιστα, στην παράγραφο 4 της ως άνω απόφασης, προβλεπόταν ότι΄΄ η απαιτούμενη δαπάνη για την έκδοση του έργου […] θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Βουλής οικονομικού έτους 1996 ΄΄.
Όταν το 1999 ο συγγραφέαςπαρέδωσε ολοκληρωμένο το 14τομο έργο του, η Βουλήαρνήθηκε να το εκδώσει επικαλούμενη το μέγεθός του. Ακόμα όμως και όταν ο συγγραφέας περιόρισε τους τόμους σε έναν ( 1 ), η Βουλή, δια της επιστημονικής Επιτροπής αξιολόγησης και παραλαβής του έργου, που είχε ορίσει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, αρνήθηκε εκ νέου να το κυκλοφορήσει θέτοντας προϋπόθεση προς τούτο΄΄ να παραγραφεί ο πρόλογος που υπογράφει ο Αλί Ερτέμ ΄΄, οΤούρκοςκοινωνιολόγος και ιδρυτής του συλλόγου << Ενάντια στις γενοκτονίες >>, το προλογικό σημείωμα του οποίου τιτλοφορείτο ΄΄ Να αναγνωρίσετε τη γενοκτονία! ΄΄.
Κατόπιν αυτών, το βιβλίο κυκλοφόρησε, με προσωπική δαπάνη του συγγραφέα, σε ελάχιστα αντίτυπα, με αποτέλεσμα να μην γνωστοποιηθούν ποτέ τα ντοκουμέντα εκείνα που αποδεικνύουντη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους και τους κεμαλικούς την περίοδο 1916 – 1923, όπως αναγνώρισε η Ολομέλεια της Βουλής στην ΞΘ συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου 1994, ορίζοντας την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης.
Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής ο Πρόεδρος της Βουλής διευθύνει και συντονίζει το σύνολο των υπηρεσιών της Βουλής.
Επειδή, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής ανατέθηκε στον καθηγητή Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνο Φωτιάδη, η συλλογή όλων των ντοκουμέντων, που αποδεικνύουν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 161 παρ. 4 εδ. β του Κανονισμού της Βουλής, στις αρμοδιότητες του Επιστημονικού συμβουλίου υπάγεται η εποπτεία της βιβλιογραφικής ενημέρωσης της βιβλιοθήκης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΕΡΩΤΩ

1) Για ποιους λόγους έγιναν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, τόσο ως προς τον περιορισμό του, αρχικώς, 14τομου έργου, όσο και ως προς την παραγραφεί του προλόγου του Αλί Ερτέμ.
2) Για ποιους συγκεκριμένους λόγους το Ελληνικό Κοινοβούλιο αρνήθηκε να εκδώσει το εν λόγω βιβλίο, σε αντίθεση με την ως άνω υπ’ αρ. πρωτ. 2675/20ης Μαΐου 1996 απόφαση του τότε Προέδρου της Βουλής.
3) Ποιο το ακριβές ποσό δαπάνης για την έκδοσητου έργου το οποίο, σύμφωνα με την ως άνω παρ. 4 της υπ’ αρ. 2675 απόφασης, βάρυνε τον προϋπολογισμό της Βουλής για το οικονομικό έτος 1996.
4) Αν, τελικώς, δαπανήθηκε το προϋπολογισθέν ποσό.
5) Πότε, και αν, προτίθεται το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αξιοποιήσει το ως άνω έργο για την Γενοκτονία των Ποντίων εκδίδοντάς το.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση