GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάτι για την αισιοδοξία... από αναγνώστη

Αισιοδοξία παντού. Αισιόδοξο ένα πεντάμηνο πρόγραμμα μέσω ΟΑΕΔ,όπου οι άνεργοι εώς 29 ετών θα εκπαιδευτούν και θα εργαστούν σε πραγματ...

Αισιοδοξία παντού.
Αισιόδοξο ένα πεντάμηνο πρόγραμμα μέσω ΟΑΕΔ,όπου οι άνεργοι εώς 29 ετών θα εκπαιδευτούν και θα εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Μετά τους πέντε μήνες όμως τί θα συμβεί;Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα πρόσληψης ενός έτους από την εταιρεία που θα εκπαιδευτούν,αλλά είναι απλά μια πιθανότητα.Θα υπάρξει όμως ανάπτυξη;Θα σωθούν και οι υπόλοιποι πολίτες από αυτό;Με αυτά τα δεδομένα,προσωπική μου άποψη....μμμ...χλωμό.
Αισιόδοξο το ότι ένας υπάλληλος ιδιωτικού τομέα εργάζεται 12ώρα καθημερινά σε 2-3 τμήματα,παίρνει 460 ευρώ μηνιαία και σε καθημερινή βάση απειλείται με απόλυση.
Αισιόδοξο το ότι ένας υπάλληλος δημοσίου τομέα απειλείται καιρό τώρα ότι μπορεί αύριο να μην έχει δουλειά.
Αισιόδοξο είναι να λες σε έναν μαθητή ανεξαρτήτου τάξης,ότι ο δάσκαλος ή ο καθηγητής του που ήξερε τις αδυναμίες του και μπορούσε να τον βοηθήσει,πλέον μετατίθεται και την θέση του θα πάρει κάποιος που πρέπει να γνωριστούν ξανά από την αρχή ώστε να ανακαλύψει εκ νέου τις αδυναμίες του.
Αισιόδοξο είναι ένας ιδιωτικός γιατρός ,ανεξαρτήτου ειδικότητας,να μην κόβει αποδείξεις και να μένει πάντα αλώβητος.
Αισιόδοξο είναι ένας καλός γιατρός που αναγκάζεται με πόνο ψυχής να λέει στους ασθενής του ότι αδυνατεί να τους προσφέρει θεραπεία,εξαιτίας των διαφόρων ελλείψεων.
Αισιόδοξο είναι να περπατάς στον δρόμο,να μην χαμογελάει κανείς και αντ'αυτού κάποιοι άνθρωποι να παραμιλάνε κιόλας.
Αισιόδοξο είναι τα συσσίτια και τα κέντρα αλληλεγγύης να γεμίζουν κόσμο σε καθημερινή βάση.
Αισιόδοξο είναι κάποιες οικογένειες να παρατάνε τα παιδιά τους,επειδή δεν μπορούν πλέον να τα θρέψουν.
Αισιόδοξο είναι οι λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία.
Αισιόδοξο οι αυτοκτονίες.
Αισιόδοξο είναι οι άνεργοι ανεξαρτήτου ηλικίας να περιμένουν με αγωνία τη σύνταξη της γιαγιάς και του παππού μήπως και αγοράσουν κάτι να φάνε με το χαρτζιλίκι που ξαναπαίρνουν πλέον στην ενήλικη ζωή τους.
Αισιόδοξο είναι να κατάσχεται ένα σπίτι,ενός ανθρώπου,στον οποίο η τράπεζα έδωσε δάνειο ώστε να έχει μια σταθερή στέγη για να μην πληρώνει ενοίκιο και αντ'αυτού να πληρώνει το δάνειο.
Αισιόδοξο είναι τα διάφορα σόου που κάνουν οι πολιτικοί μας κατά καιρούς,σχεδόν παντού.Στην Βουλή,στις τηλεοπτικές εκπομπές,στα διάφορα social media κ.α.
Και είναι πολύ αισιόδοξο το ότι οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν και θα μπορούν να δανείζουν πλέον πιο εύκολα!
Μα από διαφόρων ειδών γελοία δάνεια δεν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;Και δεν αναφέρομαι στα σημαντικά δάνεια του να κάνω μια επέμβαση ή να πάρω ένα σπίτι,αλλά αναφέρομαι στα διακοποδάνεια,αμαξοδάνεια και όλες αυτές τις απαισιότητες του να το παίξει κάποιος πλούσιος.
Και εντέλει για ποια αισιοδοξία ακριβώς μιλάμε;
Τρία χρόνια τώρα,συνεχώς βγαίνουμε από την κρίση.
Τρία χρόνια τώρα εξακολουθείτε να τηρείτε μια τακτική,η οποία βλέπετε ότι δεν πάει και εκτός αυτού,προσωπικά δεν μου αποδείξατε ποτέ ότι είστε πολιτικοί με δική σας κρίση,αλλά κάποιοι άνθρωποι που ακολουθούν εντολές άλλων.
Τρία χρόνια τώρα ο κόσμος καταρρέει κι εσείς μας λέτε για ανάπτυξη και αισιοδοξία.
Η δική σας πολιτική που ακριβώς βασίζεται; Στο κάνω ότι μου ζητάνε για να πάρω τις δόσεις μου; Εγώ δε θέλω δόσεις! Να απεξαρτηθώ θέλω!
Γιατί δεν πατάτε πόδι και δεν παρατάτε το μνημόνιο;Η ανάπτυξη πως ακριβώς θα έρθει μέσω του μνημονίου;
Με ποιον ακριβώς τρόπο;
Δεν βγαίνουμε έξω για διασκέδαση(καφετέριες,ταβέρνες κ.α.) και έχουμε κάνει διασκέδαση μας το ίντερνετ,που είναι το πιο φθηνό μέσο και δεν είναι και τόσο διασκέδαση αυτό.Πλέον αγοράζουμε μόνο τα απαραίτητα για την καθημερινότητα,ώστε να μπορούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια που μας επιβλήθηκαν χωρίς να ρωτηθούμε καν.Ρούχα και τέτοια,δε το συζητώ.Πλέον είναι πολυτέλεια το να μπορέσεις να αγοράσεις ακόμα και ένα παντελόνι από την λαϊκή αγορά!
Άρα;Δεν κινείτε η αγορά με αυτούς τους μισθούς,με τα χαράτσια,και με τον ΦΠΑ σε αυτά τα ύψη.
Τι θα ήταν καλό να συμβεί;
Ή κάνουμε τον ΦΠΑ και τα χαράτσια ίσα με τους μισθούς που μας επιβλήθηκαν ή γυρίζουν οι μισθοί εκεί που ήταν,ώστε να μπορέσει να κινηθεί η αγορά,γιατί αν έχω περίσσια χρήματα,ως λογικό,θα μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη της αγοράς.
Αν δεν συμβεί τίποτε από τα δύο ,δυστυχώς η περιβόητη ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει ποτέ.Δεν χρειάζονται πτυχία για να το κατανοήσει αυτό ο όποιοσδήποτε και αυτό και μόνο δείχνει πόσο ψεύτες είστε!

Αναγνώστης

1 σχόλιο

  1. Κανένας δημοσιογράφος δεν κατάλαβε την ουσία της αύξησης του ωραρίου των καθηγητών !

    Στην ουσία δεν πλήττονται οι ίδιοι οι καθηγητές, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κάτω των 35 ετών, απόφοιτοι ή σπουδαστές καθηγητικών σχολών, που θα διοριστούν ( πλέον, με μηδενικές προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών τα επόμενα 10-15 χρόνια ) τη... Δευτέρα Παρουσία !!! Γι' αυτό είναι οι δημοσιογράφοι, για να ανακαλύπτουν πράγματα. Ακόμα και το 1/3 των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών θα μπει σε καθηγητικές/διδασκαλικές σχολές, άρα και αυτοί δεν θα διοριστούν ΠΟΤΕ !!! Καληνύχτα, ΜΜΕ, τίποτα δεν έχετε καταλάβει ...

    Μεγάλοι χαμένοι της αύξησης του ωραρίου είναι άλλοι, οι υποψήφιοι,οι φοιτητές και οι νέοι ! Γιατί ; Δείτε :


    Προς τους αποφοίτους καθηγητικών σχολών ( και τους γονείς τους ), τους φοιτητές καθηγητικών σχολών ( Φιλοσοφική, Φυσικομαθηματικά, Θεολογία, Γυμναστές, ξενόγλωσσες κλπ ), τους υποψήφιους μαθητές των σχολών αυτών στις Πανελλαδικές ( και τους γονείς τους ).

    Όλοι εσείς που συμμετείχατε στις Πανελλαδικές ( και οι γονείς ξόδεψαν , επίσης, μεγάλα ποσά ) και είχατε αγωνία για το μέλλον σας, με τις πρόσφατες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας και της τρικομματικής κυβέρνησης ξεχάστε την οποιαδήποτε περίπτωση επαγγελματικής αποκατάστασης στην Εκπαίδευση. Ουσιαστικά χάνουν την εργασία τους περίπου 10.000 αναπληρωτές από φέτος και θα προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι για 200-300 ευρώ. Επιπλέον, από το 2011 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 15.000 ( τα επόμενα χρόνια η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και σε συνδυασμό με την μετανάστευση πολλών οικογενειών ) ο αριθμός μαθητών στα Γυμνάσια και στα Λύκεια θα μειωθεί κατά το 1/ 3 πράγμα που σημαίνει μηδενικές προσλήψεις στα επόμενα 10-15 χρόνια.

    Το πρόβλημα από την αύξηση κατά 2 ωρών του ωραρίου των καθηγητών δεν πλήττει τους ίδιους αλλά δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές, απόφοιτους όλων των καθηγητικών σχολών, όσους σπουδάζουν τώρα στις καθηγητικές σχολές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και όσους τώρα ή στο μέλλον ετοιμάζονται για να σπουδάσουν σε καθηγητικές σχολές ! Αυτό είναι το θλιβερό μέλλον που ετοίμασε η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για 150.000 αποφοίτους, 100.000 φοιτητές και 30.000 υποψηφίους εκπαιδευτικών σχολών. Δηλαδή, βέβαιη ανεργία ή υποαπασχόληση για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια !

    Αλήθεια, όλοι εσείς οι γονείς που πληρώσατε για να δείτε τα παιδιά σας σε κάποια εργασία, εσείς δεν έχετε ψυχή να τα βλέπετε τώρα άνεργα και χωρίς μέλλον ; Ακόμα και οι γονείς των υποψηφίων μαθητών στις Πανελλαδικές, μαθητών που κατά το 1 / 3 μπαίνουν σε σχολές της Εκπαίδευσης, δεν αγωνιάτε με τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας που στο μέλλον θα κρατούν άνεργα τα παιδιά σας ; Ή μήπως για τα άλλα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές το μέλλον της Τρόικα και των εδώ κυβερνητικών συνεταίρων δεν τους ετοιμάζει μια θέση στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στη λίστα για μετανάστευση στο εξωτερικό ; Η επιστράτευση των καθηγητών «θάβει» τα όνειρα των απόφοιτων, φοιτητών και υποψηφίων σχολών που οδηγούν στην Εκπαίδευση. Και τώρα που μάθατε την αλήθεια, πηγαίνετε να σας βρουν δουλειά στη ΔΑΠ και στη ΠΑΣΠ, στη ΔΑΚΕ και στη ΠΑΣΚΕ, στη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση