GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ένα χρόνο θα ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Θηβών

Το σημαντικό έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Θηβών με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα ξεκινά άμεσα να υλοποιείται, μετά και τη σημε...


Το σημαντικό έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Θηβών με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα ξεκινά άμεσα να υλοποιείται, μετά και τη σημερινή υπογραφή της σχετικής Σύμβασης. Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 5.100.000 Ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 13 μήνες.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση της Λεωφόρου Θηβών, από Πέτρου Ράλλη έως τη Λ. Αθηνών, με συνολικό μήκος 3 χιλιόμετρα περίπου, και περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και οδεύσεων για τυφλούς, την τοποθέτηση ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας, τη χρήση στοιχείων αστικού εξοπλισμού, την προσθήκη νέων φωτιστικών σωμάτων, την εφαρμογή βιοκλιματικών στοιχείων (όπως είναι η ανακατασκευή των πλακοστρώσεων και του οδοστρώματος με ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά) και την ενίσχυση των φυτεύσεων με δέντρα και θάμνους τόσο κατά μήκος των πεζοδρομίων, όσο και στην ενδιάμεση νησίδα. Τόσο οι φυτεύσεις όσο και η χρήση βιοκλιματικών στοιχείων αναμένεται να βελτιώσει κατά πολύ το μικροκλίμα της περιοχής, προσφέροντας στους κατοίκους ένα σημαντικό χώρο πρασίνου, ενώ με τη βελτίωση των οδικών υποδομών επιτυγχάνεται η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά:
«Η Περιφέρεια Αττικής πιστή στις δεσμεύσεις της, χρηματοδοτεί ένα ακόμη ουσιαστικό έργο ανάπλασης, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, μιας ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε κάνει προσπάθεια να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ, ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε να τα αξιοποιήσουμε σε άλλα έργα, απαραίτητα για την Αττική και τα οποία δεν καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, όπως είναι οι αθλητικές υποδομές.
Από το 2003 που αναλάβαμε τη διοίκηση της Νομαρχίας Αθηνών μέχρι σήμερα, με τη χρηστή διαχείριση και το νοικοκύρεμα στα οικονομικά μας συνεχίζουμε να αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους, είτε δικούς μας είτε από κοινοτικά προγράμματα σε έργα υποδομής προς όφελος των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση