GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προτάσεις Λοβέρδου για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα...

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου και προτάσεις της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα" σχετικά με τους ειδικούς ποινικούς νόμους  που σχετί...

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου και προτάσεις της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα" σχετικά με τους ειδικούς ποινικούς νόμους  που σχετίζονται με την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Μέσα σε συνθήκες ύφεσης για έκτο κατά σειρά χρόνο, η μάχη για τη διατήρηση στην οικονομική ζωή των επιχειρήσεων, καθώς και των σχετικών θέσεων εργασίας αποτελεί, οφείλει να αποτελεί, τον πρώτο σκοπό και στόχο της παρούσας τρικομματικής κυβέρνησης. Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομικών πρέπει επειγόντως να επανεξετάσουν μια σειρά ισχυόντων ειδικών ποινικών νόμων, που σχετίζονται με την οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Η λογική της διαπόμπευσης και της φυλάκισης επιχειρηματιών πρέπει να αντικατασταθεί από την πρακτική της διάσωσης των επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν η ύφεση και η ανεργία. Σε ορισμένες περιπτώσεις το δημόσιο παρ' ότι τελεί απολύτως εν αδίκω, εν τούτοις δεν σταματά να διώκει ποινικά και διοικητικά τις επιχειρήσεις (πχ στις περιπτώσεις συμψηφισμού, που ενώ κακώς δεν γίνεται ακόμη κι όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, το δημόσιο διώκει τους δανειστές του!!!). Αν δεν συνειδητοποιηθεί πως σήμερα άνω του 90 ο/ο των επιχειρήσεων έχουν χρέη πάσης μορφής, τότε δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί οικονομική πολιτική. Κι όταν πρόκειται για μέτρα τόνωσης της οικονομίας που δεν προϋποθέτουν οικονομικό κόστος, τότε είναι απορίας άξιο, γιατί η κυβέρνηση δεν σπεύδει να τα εφαρμόσει!
Προ ολίγων εβδομάδων επτά Βουλευτές διαφορετικών κομμάτων, καταθέσαμε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, δίχως όμως να πάρουμε απάντηση!
Ενδεικτικά, οι προτάσεις μας είναι οι εξής:
-Ρητή κατάργηση των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων για οφειλές προς το δημόσιο, στην περίπτωση όπου υπάρχει και οφειλή του κράτους ή των φορέων του και η οποία δεν συμψηφίζεται, διότι δεν θεσπίστηκε ακόμη η σχετική δυνατότητα. Ως εκ περισσού η υπογράμμιση, πως αυτό επιβάλλεται ακόμη περισσότερο, όπου έχουν εκδοθεί επι του θέματος της οφειλής του δημοσίου σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
-Κατάργηση της επιβολής μέτρων οιασδήποτε μορφής επί ανώνυμης καταγγελίας.
-Κατάργηση του εικοσάμηνου αυτόφωρου για οφειλές προς το δημόσιο.
-Ρητή κατάργηση της ποινικής ευθύνης των μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ Ανώνυμης Εταιρίας για οιοδήποτε αδίκημα οικονομικό που έχει σχέση με τη διαχείριση της ΑΕ (αδικήματα φοροδιαφυγής, μη καταβολής φόρων και εισφοροδιαφυγής). Επίσης, κατάργηση της ποινικής τους ευθύνης ως αντικειμενικής για αδικήματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση περιουσίας της ΑΕ, εκτός αν προκύπτει συγκεκριμένη διαχειριστική πράξη τους. Η ρύθμιση είναι σύμφωνη και με τον νόμο ν. 3016/2002), που ρυθμίζει την ύπαρξη μελών μη εκτελεστικών στα ΔΣ της ΑΕ.
- Νομοθετικός περιορισμός της ποινικής ευθύνης των μελών του ΔΣ της ΑΕ(για φορολογικά αδικήματα και αδικήματα εισφοροδιαφυγής) μόνο στα πρόσωπα του Προέδρου(αν είναι εκτελεστικό μέλος) του Διευθύνοντος Συμβούλου και των Εντεταλμένων Συμβούλων
- Κατάργηση αγορανομικής ποινικής ευθύνης και αντικατάστασής της με αυστηρές διοικητικές ποινές, εξαιρουμένων των περιπτώσεων βλάβης κατά της υγείας.
- Εναλλακτικώς, προτείνεται ο ρητός περιορισμός της αγορανομικής ευθύνης σε πρόσωπο ειδικά οριζόμενο και όχι η ισχύουσα επέκταση της σε Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΕ.
- Αδίκημα φοροδιαφυγής για την παράλειψη υποβολής ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Άρθρο 17 Ν. 2523/1997- Προτείνεται η κατάργηση του υπολογισμού των προσαυξήσεων στο ποσό που διαμορφώνει την ποινή. Η ποινή αλλά και η φύση της πράξης (πλημμέλημα η κακούργημα) έχει ως αφετηρία υπολογισμού μόνο το οφειλόμενο κεφάλαιο.
-Τροποποίηση διατάξεων για τη μετατροπή της ποινής (άρθρο 21 παρ. 8 Ν. 2523/1997), ώστε το ποσό της μετατροπής να μην είναι διαφορετικό από τα ισχύοντα γενικά. .Κατάργηση της διάταξης όπου στην υποτροπή δεν υπάρχει δικαίωμα μετατροπής της ποινής.
-Αδίκημα φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α. και παρακρατούμενων φόρων, τελών και εισφορών– Άρθρο 18 Ν. 2523/1997. Ποινικοποίηση μόνο όταν το χρέος είναι ανώτερο των 20.000 Ευρώ, αντί των 3000 που ισχύει σήμερα. Ποινή κάθειρξης εφόσον το ως άνω ποσό υπερβαίνει σε ετήσια βάση το ποσό των 150.000 Ευρώ, αντί των 75000 που ισχύει σήμερα. Κατάργηση της διάταξης όπου στην υποτροπή δεν υπάρχει δικαίωμα μετατροπής της ποινής.
-Ποινικό αδίκημα μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο και τρίτους. – Άρθρο 25 Ν. 2523/1997 . Προτείνεται η πράξη να είναι αξιόποινη, μόνο όταν δεν καταβάλλονται τα οφειλόμενα για περισσότερο από δώδεκα (12) μήνες, όταν ο υπόχρεος έστω και μία φορά έχει υπαχθεί σε διακανονισμό.
-Αδίκημα φοροδιαφυγής για πλαστά- εικονικά -νοθευμένα φορολογικά στοιχεία. Άρθρο 19 Ν. 2523/1997. Στα ποσά για την άσκηση ποινικής δίωξης και για το χαρακτηρισμό της πράξης προτείνεται να υπολογίζεται μόνο το κεφάλαιο και όχι οι προσαυξήσεις. Στην περίπτωση καταβολής του κεφαλαίου, ακόμη και σε 24 δόσεις εξαλείφεται το αξιόποινο.

9 σχόλια

  1. Ώστε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΑΥΤΗ Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ ΑΠΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, κάνει έρανο για να μαζευτεί το ποσό που χρειάζετε ως εγγύηση ο Αθλιότατος Χιτλερίσκος πρόεδρος της Νίκος Φωτόπουλος για να μην πάει φυλακή.
    Αυτός που έλεγε σε συναδέλφους του, εμείς πάμε μπροστά και δεν σε συμφέρει να είσαι απέναντι μας και κανόνισε την πορεία σου, και πολλά άλλα για το Πασόκ, επί παντοδυναμίας Πασόκ, παρά το γεγονός ότι δήλωνε Πασοκάρας και εκλεγόταν με τους ψήφους των Πασόκων, αυτή λοιπόν η ΑΘΛΙΟΤΑΤΗ ΕΠΙ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΝΟΠ, κάνει έρανο για να μαζέψει τα χρειαζούμενα να μην πάει φυλακή ο Αθλιότατος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ.
    Και βέβαια ο Χιτλερίσκος που το θεωρό το απιθάνων απίθανο να μην έχει κάνει την μπάζα του, αυτό το θέλει όχι για να μην πάει φυλακή αλλά για να αποδείξει? Ότι είναι θύμα και λαϊκός ΗΡΩΑΣ, ότι έχει έρεισμα για να το χτυπήσει στα μούτρα εκείνων που γλείφει όπως το συνηθίζει για να τον προσέξουν για καμιά καλή καρέκλα, αυτός που σήμερα είναι συνδικαλιστής, αύριο βουλευτής με τον Σύριζα, μεθαύριο υπουργός και παραμεθαύριο πρωθυπουργός για να μας σώσει…….
    Και βέβαια σύμφωνα με την προσφιλή τακτική του, στους λιγούρηδες συναδέλφους του, που με την ανέλιξη του ελπίζουν σε κοκκαλάκια ή κανένα κοψίδι αλλά και γιατί όχι σε βολέματα παιδιών σκυλιών και συγγενών παντί τρόπο και κάτω από το τραπέζι, δεν τους το είπε ευγενικά αλλά ωμά, εσείς που τρώγατε ταξιδάκια πληρωμένα από την ΔΕΗ, με τα χρήματα που της έπαιρνα σαν ΓΕΝΟΠ, εκβιάζοντας την για να μην σας κατεβάσω σε απεργία ανοίξτε το πουγκί σας.
    ΟΜΩΣ επειδή είμαι υποψιασιάρης και όλοι το γνωρίζουν ότι από λιγούρη δεν παίρνεις δεκάρα, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΎΝ 99/100 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΖΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΛΑΜΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΕΡΑΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παπάρα 15 Μαϊ 2013 - 2:34:00 μ.μ... τι γράφεις η μάλλον κάνεις κοπυπειστ η είσαι πληρωμένος από κανένα από-κόμμα η ΠΑΠΑΡΑΣ... είμαι έναεριτης παίρνω 1.100 ευρω μικτά και καθαρά 880 ευρώ, ΔΗΛΑΔΉ ΗΛΊΘΙΕ ότι παίρνει ένας ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΟΥ ΣΕ ΈΝΑ ΜΗΝΆ , ΤΑ ΠΑΊΡΝΩ ΕΓΏ ΤΟΝ ΧΡΌΝΟ , χωρίς να έχω τα έξτρα του βουλευτή σου... {ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ} μήπως είσαι φασίστας και τα βάζεις όλα σε ΈΝΑ ΤΣΟΥΒΆΛΙ... άκου ηλίθιο πλάσμα όταν σου βάλουν τον μετρητή να προπληρώνεις το ρεύμα {όπως της μονάδες του κινητού σου} χωρίς έλεγχο ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΆΝΕ ΣΕ ΠΟΣΌΤΗΤΑ...ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΊΣ.. ΗΛΊΘΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΓΑΛΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑΞΕΣΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΗ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΑ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΤΥΡΑΤΣΕΣ .ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΕΙΡΩΝΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΡΜΑΤΑ ΕΦΑΓΝ ΚΑΙ ΗΠΙΑΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ Η ΑΙΣΧΡΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΣΙΧΤΙΡ ΤΟΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στον 15 Μαϊ 2013 - 3:07:00 μ.μ.
    ΕΝΑΕΡΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ, ΟΧΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ Ή ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ, ΔΙΑΛΕΞΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΕΡΙΤΕΣ

    ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εοπυ ρε εοπυ προτασεις ανδρεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Λακές του ΔΝΤ δεν ικανοποιήθηκε με τα μέτρα που πήρε για τις συντάξεις και τα φάρμακα, έχει μούτρα και για προτάσεις.


    Αλήθεια άνοιξες το επάγγελμα του φαρμακοποιού??????????

    Έσβησες λόγω ναρκισισμού κρετινισμού και ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΚΑΙΛΑ,ΟΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ, ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ, ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντρέα είσαι πολιτικό κνωδαλο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση