GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούλιαξε η Κέρκυρα: Ελάχιστα δωμάτια στην πόλη, λίγα στην Περιφέρεια

Με την Κέρκυρα να επανέρχεται στις παλιές της δόξες, και τον κόσμο να γεμίζει τα καντούνια του νησιού, τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι ...

Με την Κέρκυρα να επανέρχεται στις παλιές της δόξες, και τον κόσμο να γεμίζει τα καντούνια του νησιού, τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι ελάχιστα και πανάκριβα...
Στο μεγαλύτερο ίσως site κλεισίματος δωματίων ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων booking.com τα καταλύματα της Κέρκυρας φαίνεται ότι έχουν γίνει ανάρπαστα.
«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για Κέρκυρα σε αυτές τις ημερομηνίες, οπότε οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες. Συμβουλή: δοκιμάστε διαφορετικές ημερομηνίες, αν μπορείτε», είναι η «προειδοποίηση» προς τους επίδοξους επισκέπτες. Και φυσικά τα κλεισίματα της τελευταίας στιγμής καθίστανται σχεδόν απαγορευτικά, τουλάχιστον για τα εντός πόλης ξενοδοχεία.

Η εικόνα των κλεισιμάτων στο νησί
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Από τα 147 καταλύματα που φιλοξενεί το site διαθέσιμα το βράδυ της Μ. Παρασκευής ήταν μόλις τα 49 κι αυτά για ελάχιστο αριθμό δωματίων.
Τα γνωστά ξενοδοχεία πέριξ της πόλης εμφανίζονται να μην έχουν κανένα κενό δωμάτιο, οπότε ξεχάστε έτσι κι αλλιώς τα προνομιακά για το Πάσχα ξενοδοχεία της Πλατείας αλλά και εκείνα που βρίσκονται στο λιμάνι και στο Κανόνι. Δύο μόλις ήταν (τη στιγμή που γραφόταν το ρεπορτάζ) τα ξενοδοχεία που διέθεταν ελάχιστο αριθμό δωματίων, ένα στην Γαρίτσα και ένα στο Κανόνι με τιμές για το δίκλινο δωμάτιο και για δύο νύχτες 900 ευρώ (!) και 232 ευρώ αντίστοιχα. Σημειώστε δε ότι προς διάθεση υπήρχαν (με αυτές τις τιμές) 1 – 2 δωμάτια.
Προς την περιφέρεια της Κέρκυρας τα πράγματα αλλάζουν αλλά και πάλι οι τιμές είναι αρκούντως τσιμπημένες (εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης). Για παράδειγμα 5στερο ξενοδοχείο γνωστής αλυσίδας προσφέρει το δίκλινο δωμάτιο για δύο νύχτες στην τιμή των 410 ευρώ (απομένει μόλις ένα δωμάτιο ελεύθερο και σε αυτή την περίπτωση) ενώ οι τιμές ποικίλουν για το διήμερο από 468 ευρώ (στο Κομμένο) έως 60 ευρώ (στις Μπενίτσες) ανάλογα τα αστέρια των ξενοδοχείων και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια οι τιμές ξεκινούν από 500 ευρώ (!) στο Γαστούρι μέχρι και 60 ευρώ στο Γιαλισκάρι.
corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση