GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοίγουμε δρόμο στο ποδήλατο, προστατεύουμε το περιβάλλον και την υγεία μας

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης την Πέμπτη 23 του Μάη 2013 στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος με θέμα: «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛ...


Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης την Πέμπτη 23 του Μάη 2013 στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος με θέμα: «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων ξεκινώντας την παρουσίαση του θέματος στο προαύλιο του Σχολείου με αναμνήσεις από τα παλιά, με τραγούδια καθώς και επίδειξη δράσεων με επίκεντρο το ποδήλατο από τον Πιπέρη Δημήτρη, εκπρόσωπο του ΠΟΤ και παλιό πρωταθλητή ποδηλασίας, καθώς και από τον Κακαρίκο Θανάση, εκπρόσωπο του ΕΟΣ Τρίπολης και πρωτοπόρο στο ορειβατικό ποδήλατο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ στους δρόμους της πόλης με σύνθημα: «Γνωρίζω την πόλη μου με το ποδήλατο». Κατά τη διάρκεια της Ποδηλατοπορείας έμαθαν, στο άλσος Αγίου Γεωργίου, από εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, τη διαδικασία παροχής πρώτων βοηθειών. Αμέσως μετά η πορεία κατευθύνθηκε στο Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μερκοβούνι όπου τα παιδιά εφάρμοσαν στην πράξη τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. Στη συνέχεια η πορεία συνεχίστηκε στο κέντρο της πόλης με στάση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, όπου ξεναγήθηκαν στο χώρο από την κα Δάλκου Γεωργία και τραγούδησαν «την Ποδηλάτισσα» με τη συνοδεία πιάνου από την μουσικό κα Καπόγιαννη Ιωάννα.

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κα Λυμπέρη Ευσταθία από κοινού με τις εκπαιδευτικούς κες Κομποχόλη Αγγελική, Καπόγιαννη Ιωάννα, και τον κο Πλιάτσικα Αθανάσιο. Ο Διευθυντής του Σχολείου κος Λαλιώτης Γ. και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό υποστήριξαν με κάθε τρόπο την παραπάνω εκδήλωση.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια υπήρξε αμέριστη η συμπαράσταση από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κο Μισθό Π., το Διευθυντή Π. Εκπαίδευσης Αρκαδίας κο Γκέσουρα Φ. και τη Σχολική Σύμβουλου 4ης Εκπαιδ. Περιφέρειας Αρκαδίας κα Τσούτσουβα Μ.

Εξαιρετικά σημαντική υπήρξε η συμβολή του Δήμου Τρίπολης με τη διάθεση της Δημοτικής αστυνομίας, ποδηλάτων και κρανών που εκχώρησε για την ασφαλή πορεία των μαθητών, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Δήμου Τρίπολης κου Καλτεζιώτη Πέτρου συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της Ποδηλατοπορείας και μάλιστα ακολούθησε και όλη τη διαδρομή της, του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. και των Συλλόγων ΠΟΤ και ΕΟΣ Τρίπολης.
Ο Δντής
Λαλιώτης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση