GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνεργοι και ανασφάλιστοι θα μπαίνουν στα νοσοκομεία με... εισιτήριο

Με ειδικό εισιτήριο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικ...


Με ειδικό εισιτήριο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας, το οποίο, θα είναι έτοιμο στα μέσα Ιουνίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Α.Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Για το εν λόγω εισιτήριο, θα διατεθούν 46 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και θα δοθεί η δυνατότητα σε 200.000 ανασφάλιστους πολίτες, τα επόμενα δυο χρόνια, να έχουν πρόσβαση στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η καθυστέρηση εφαρμογής του εισιτηρίου αποδίδεται σε προβλήματα με το λογισμικό πρόγραμμα για την έκδοσή του.

Επίσης, μέσω 100 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δομών της ψυχικής υγείας μέχρι και το 2015, καθώς εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πελ. Καλλίρης έχει τριπλασιαστεί η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από το υπουργείο.

Ο Α.Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι, στόχος του υπουργείου παραμένει η βελτίωση της αποδοτικότητας στην πρωτοβάθμια φροντίδα, η αναδιοργάνωση των δομών και η καθολική ψηφιακή λειτουργία του συστήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον υπουργό στην ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση και του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στον χώρο της υγείας, με εκπαίδευση, παροχή κινήτρων και εφαρμογή της αξιοκρατίας. thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση