GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή διαμαρτυρίας του Απ. Κατσιφάρα στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Επιστολή διαμαρτυρίας για την άνιση κατανομή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, των ωφελουμένων της δράσης με τίτλο «Επιταγή εισόδου σ...

Επιστολή διαμαρτυρίας για την άνιση κατανομή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, των ωφελουμένων της δράσης με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του Τουριστικού τομέα ηλικίας... έως 29 ετών», απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην αρμόδια Υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο αριθμός που έχει κατανεμηθεί δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις ανάγκες που έχει η περιοχή.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητή κυρία Υπουργέ,

με αφορμή την ανακοίνωση της δράσης με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του Τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών» και την ενδεικτική κατανομή μόλις 200 συνολικά ωφελουμένων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 10.000 άτομα τα οποία και προβλέπονται πανελλαδικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία, καθώς θεωρούμε πως ο αριθμός αυτός δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις ανάγκες που έχει η περιοχή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «εκμεταλλευόμενη» τους πόρους του ΕΣΠΑ καθώς και προγράμματα τη Κοινωφελούς Εργασίας, κάνει μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αναδείξει την περιοχή, κυρίως στον τουριστικό τομέα, και να προσελκύσει όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Για πρώτη φορά και χωρίς καμιά χρηματοδότηση από το Υπουργείο, αλλά με αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, προχωρήσαμε σε σχεδιασμό με βάθος τριετίας της Τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας, με πολλαπλά μέσα.

Στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάδειξη και η ανταγωνιστική τοποθέτηση της περιοχής μας ως τουριστικός προορισμός, μέσα από την απόκτηση τουριστικής ταυτότητας και την σύνδεση του τουρισμού με τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους της περιοχής μας.

Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διάφορες δράσεις όπως η δημιουργία Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας στον Τουριστικό Τομέα, ο «Πράσινος Ξενοδόχος», καθώς και η προώθηση και στήριξη του «Ελληνικού Πρωινού της Δυτικής Ελλάδας», αναγνωρίζοντας το σημαντικό εγχείρημα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από τις δράσεις αυτές, συνολικά μπορούμε να συμπεράνουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει τη δυνατότητα και τις ανάλογες υποδομές για να μπορέσει να φιλοξενήσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Θεωρούμε αδιανόητη την συμπεριφορά του Υπουργείου με τη δεδομένη κατανομή σε ωφελουμένους μέσω της συγκεκριμένης δράσεις και ζητάμε και αναμένουμε την άμεση αύξηση του αριθμού αυτού.

Με τιμή

ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση