GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κατάκολο παράδειγμα λιμανιού κρουαζιέρας

Το Κατάκολο βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα των εταιριών κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο και τα επόμενα χρόνια αναμένεται σημ...


Το Κατάκολο βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα των εταιριών κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο και τα επόμενα χρόνια αναμένεται σημαντική αύξηση του κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων και των τουριστών.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις επαφές του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού "Posidonia 2013", που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28 και 29 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και όπου το Κατάκολο αναφέρθηκε από πολλούς συμμετέχοντες ως παράδειγμα λιμανιού στην εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών τους.

Ωστόσο σημαντικό ρόλο στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή θα πρέπει να διαδραματίσει και η τοπική επιχειρηματικότητα καθώς απαιτείται η ύπαρξη νέων προορισμών και δραστηριοτήτων ώστε οι τουρίστες που επιλέγουν για δεύτερη, τρίτη κλπ. φορά το Κατάκολο να έχουν περισσότερες επιλογές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων οι επιλογές αυτές πρέπει να αφορούν τόσο στα αξιοθέατα και σε άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την πολιτιστική και παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Αποστολόπουλος είχε εξαιρετικά σημαντικές επαφές τόσο με πολιτικά στελέχη, όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ.ά., όσο και με επαγγελματικούς φορείς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο Κατάκολο, όπως ανώτατα στελέχη εταιριών κρουαζιέρας, ναυτιλιακά και τουριστικά γραφεία, πράκτορες, εκπροσώπους άλλων λιμανιών κ.ά. «Ήταν ένα πολύ χρήσιμο διήμερο και το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όσα αποκομίσαμε από αυτές τις επαφές ώστε να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των πλοίων και του αριθμού των επισκεπτών και να καταστήσουμε το Κατάκολο βασικό πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής», δήλωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση "Posidonia 2013" το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου συμμετείχε από κοινού με το Επιμελητήριο Ηλείας.

ileiapost.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση