GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρόμπεϊ: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους

H ανεργία των νέων είναι ένα από τα πιο επιτακτικά προς επίλυση ζητήματα για την Ε.Ε. των 27, αναφέρει... σε επιστολή του ο πρόεδρος το...

H ανεργία των νέων είναι ένα από τα πιο επιτακτικά προς επίλυση ζητήματα για την Ε.Ε. των 27, αναφέρει... σε επιστολή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, σύμφωνα με το Reuters.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου θα είναι μία ευκαιρία για την αύξηση των προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα γύρω από έναν κοινό στόχο: να στείλουμε πίσω στον εργασιακό χώρο ή στην εκπαίδευση τους νέους», σημειώνει αναφερόμενος στις προγραμματισμένες συνομιλίες.

«Πρέπει να τους δώσουμε εγγυήσεις ότι τέσσερις μήνες μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο, είτε θα κάνουν πρακτική, είτε θα σπουδάζουν ή θα εργάζονται», προσθέτει ο κ. Ρόμπεϊ.

Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν στις αρχές του χρόνου στη λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν ότι άτομα κάτω των 25 ετών θα δέχονται κάποια εργασιακή πρόταση ή θα εκπαιδεύονται στον εργασιακό χώρο στο πλαίσιο μία πρωτοβουλίας ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ο κίνδυνος κοινωνικών ταραχών είναι ορατός και οι έρευνες προειδοποιούν για «χαμένες γενιές» ανέργων και των παιδιών τους.

Ο κ. Ρόμπεϊ αναφέρει σε αυτή την ανοιχτή του επιστολή ότι χρειάζεται να γίνουν προπαρασκευαστικές εργασίες ώστε τα σχέδια για τη βοήθεια των νέων να είναι πλήρως λειτουργικά μέχρι τον προσεχή Ιανουάριο.

Επισημαίνει ακόμη ότι τα επίπεδα της ανεργίας διαφέρουν πολύ από χώρα σε χώρα της Ε.Ε.

Για την Ε.Ε. συνολικά, το ποσοστό της ανερίας ανέρχεται σε 10,9%, ενώ στην ευρωζώνη των 17 χωρών-μελών ανήλθε τον Μάρτιο σε ποσοστό ρεκόρ 12,1%, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ανέρχεται σε 7,6%.

Μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στην Αυστρία (4,7%), στην Γερμανία ανέρχεται σε 5,4% και στο Λουξεμβούργο σε 5,7%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ελλάδα 27,2%, την Ισπανία 26,7% και την Πορτογαλία 17,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που εκδόθηκαν στα τέλη Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση