GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Αμερικανοί ζήτησαν κι άλλο χώρο στη Σούδα. Ναι, λέει (τρέχοντας) ο Αβραμόπουλος...

Επίσημο αίτημα για την παραχώρηση περισσότερου χώρου στη βάση της Σούδας για τη στάθμευση μαχητικών αεροσκαφών, κατάθεσαν οι ΗΠΑ προς το...

Επίσημο αίτημα για την παραχώρηση περισσότερου χώρου στη βάση της Σούδας για τη στάθμευση μαχητικών αεροσκαφών, κατάθεσαν οι ΗΠΑ προς τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ, οι Αμερικανοί ζήτησαν άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για να σταθμεύσουν στη στρατιωτική βάση της Σούδας 20 μαχητικά αεροσκάφη, 6 αεροπλάνα τύπου "KC - 135", ικανά για ανεφοδιασμό μαχητικών στον αέρα και 10 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου. Το αίτημα των ΗΠΑ, όπως σημείωναν διπλωματικοί κύκλοι, "είναι δεδομένο ότι θα γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση".
Η αναβαθμισμένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη βάση της Σούδας, ο τύπος των συγκεκριμένων αεροσκαφών, αλλά και η χρονική συγκυρία που κατατίθεται το αίτημα, συνδέονται με τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα με τα σενάρια που πυκνώνουν για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η βάση της Σούδας, όπως και σε όλες τις προηγούμενες επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (Λιβύη, Ιράκ κ.ά.), αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Θυμίζουμε ότι στην αμερικανική βάση της Σούδας τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, όπως είχε δημοσιεύσει το περιοδικό "Stratfor", προσγειώθηκαν τουλάχιστον "μια ντουζίνα" αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.
Επίσης το Νοέμβρη επισκέφτηκε την Αθήνα ειδική ομάδα που έχει συστήσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο να συντονίσει την αμερικανική εμπλοκή στην περιοχή και να προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες των ΗΠΑ με συμμάχους πρόθυμους να εμπλακούν σε στρατιωτική επέμβαση.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει το κρίσιμο ρόλο της Σούδας στις πολεμικές επιχειρήσεις και έχουν εξάρει τη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων στις εκάστοτε επεμβάσεις. Οι πρόσφατες αναφορές του προέδρου των ΗΠΑ, Μ. Ομπάμα, που έκανε λόγο για "χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ", φανερώνουν ότι Αμερικανοί, Ισραήλ και ΕΕ ακονίζουν τα μαχαίρια τους για επέμβαση στη Συρία.
Το Ιράν είναι έτοιμο να εκπαιδεύσει τον συριακό στρατό, αν χρειαστεί (ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος)
Το Ιράν είναι έτοιμο να εκπαιδεύσει τον συριακό στρατό αν υπάρξει ανάγκη, δήλωσε εν τω μεταξύ ο διοικητής των ιρανικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Αχμαντ-Ρεζά Πουρνταστάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna.
"Βρισκόμαστε στο πλευρό της Συρίας και αν υπάρξει ανάγκη, είμαστε έτοιμοι να της παρέχουμε την απαραίτητη εκπαίδευση, αλλά δεν θα συμμετάσχουμε ενεργά στις επιχειρήσεις της", πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο ιρανός στρατηγός επισήμανε πως ο συριακός στρατός "με την εμπειρία που έχει στις συγκρούσεις με το σιωνιστικό κράτος μπορεί να αμυνθεί και δεν έχει ανάγκη εξωτερικής βοήθειας".
Η Τεχεράνη καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση στη Συρία και κάλεσε τις χώρες της περιοχής να αντιδράσουν, μετέδωσε το πρακτορείο Fars.
Το Ισραήλ πραγματοποίησε σήμερα δεύτερη αεροπορική επίθεση εναντίον της Συρίας με στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις βόρεια της Δαμασκού.
Με πληροφορίες από: 902.gr, ΑΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Ο ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑΚΛΑ ΠΙΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση