GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την εφαρμογή μιας βιώσιμης λύσης για τα ελληνικά ναυπηγεία, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την εφαρμογή μιας βιώσιμης λύσης για τα ελληνικά ναυπηγεία, που θα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της...

Την εφαρμογή μιας βιώσιμης λύσης για τα ελληνικά ναυπηγεία, που θα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, ζήτησαν... στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίσκεψή τους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

«Το κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση διαχρονικό έγκλημα της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών ναυπηγείων και κυρίως του Σκαραμαγκά, έχει ένοχους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σε διαπλοκή με ευρωπαϊκά, διεθνή και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει και θύματα, τους εργαζόμενους και την εθνική οικονομία», ανέφεραν οι κ. Λαφαζάνης, Δρίτσας, Σταθάς και Γαβρίλης σε δηλώσεις τους κατόπιν της συνάντησης που είχαν με εργαζόμενους στα ναυπηγεία.

Υπογράμμισαν ακόμη ότι οι εργαζόμενοι «μήνες τώρα, χωρίς εργασία, αφού τους επιβάλουν να εργάζονται μόνο μια φορά την εβδομάδα, χωρίς εισόδημα και σε πλήρη απόγνωση, παλεύουν και διεκδικούν εργασία, αποδοχές, δικαιώματα, αλλά και την επαναλειτουργία των ναυπηγείων».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «άβουλη την κυβέρνηση», η οποία, όπως είπε, αποδεικνύεται «δέσμια τόσο των επιχειρηματικών συμφερόντων, όσο και των ισχυρών επιτελείων της Κομισιόν».

Ζήτησε επίσης τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, την άμεση λειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την απόδοση των υπό κατασκευή υποβρυχίων στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με δεδομένο, όπως επισημάνθηκε, ότι το κόστος κατασκευής τους έχει ήδη καταβληθεί προ ετών σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση