GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και επίσημα από χθες προπονητής του ΑΠΟΕΛ ο Πάουλο Σέρζιο

Την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ ανέλαβε και επίσημα από χθες ο Πάουλο Σέρζιο. Ο Πορτογάλος προπονητής υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με το...


Την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ ανέλαβε και επίσημα από χθες ο Πάουλο Σέρζιο. Ο Πορτογάλος προπονητής υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους «γαλαζοκίτρινους» και πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά.

Ο 45χρονος τεχνικός αναλαμβάνει βαρύ φορτίο καθώς καλείται να οδηγήσει την ομάδα σε νέες επιτυχιές, αντικαθιστώντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον «γαλαζοκίτρινο» πάγκο.

Να σημειωθεί ότι ο Πάουλο Σέρζιο είναι ο πρώτος προπονητής απότην Ιβηρική χερσόνησο που θα καθήσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Ο δημοσιογράφος της πορτογαλικής εφημερίδας «O Jogo», Αντόνιο Πιρές, χαρακτηρίζει τον Σέρτζιο ως ένα εργατικό, συνεργάσιμο και φιλόδοξο προπονητή, που έχει πολύ καλή προοπτική να πετύχει τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Πορτογάλος, ακτινογραφεί στο «Goal» το πορτρέτο του συμπατριώτη του, όχι μόνο ως προπονητή, αλλά και ως ανθρώπου. Ο Πιρές, λοιπόν, δεν διστάζει να οριοθετήσει αυτό το «να πάει καλύτερα», αφού... «οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ θα δουν γρήγορα τη δουλειά του, γιατί η ομάδα τους έχει καλές πιθανότητες με αυτόν στον πάγκο να παίξει ποδόσφαιρο».

Και, προφανώς, οι στόχοι του δεν μπορεί να είναι άλλοι από το... «να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα και να προκριθεί από τους ομίλους του Champions League στην επόμενη φάση. Άλλωστε, αν τα καταφέρει θα είναι η δεύτερη φορά που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο Πάουλο κι αυτό του δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να πετύχει».

Κατά την άποψή του, μάλιστα, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα προσαρμογής, έστω κι αν είναι η τρίτη ομάδα στην οποία θα δουλέψει εκτός Πορτογαλίας. «Είναι συνεργάσιμος. Αν βρει ένα θετικό κλίμα που νομίζω θα βρει, θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί ευκολότερα και θα τον βάλει πολύ πιο γρήγορα στην κυπριακή νοοτροπία».

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Πάουλο Σέρζιο είναι ένας προπονητής που τώρα έχει αρχίσει να κάνει γνωστό το όνομά του, κάτι άλλωστε που παραδέχεται και ο Πιρές.

«Είναι νεαρός τεχνικός και διψά για διακρίσεις. Του αρέσει η πολλή και σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Τουλάχιστον στην Πορτογαλία, δεν υπάρχει παίκτης που να είχε να πει κάποια κακιά κουβέντα γι' αυτόν», ανέφερε.

«Δεν μιλά πάρα πολύ, είναι εκδηλωτικός»

«Εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Θα χαρεί στις νίκες. Είναι εκδηλωτικός, αλλά αποφεύγει να μιλά πάρα πολύ. Του αρέσει να δουλεύει και τίποτε παραπάνω», λέει ο Αντόνιο Πιρές για τον Πάουλο Σέρζιο.

«Το σίγουρο είναι ότι στην Πορτογαλία απέδειξε πως από όποια ομάδα κι αν πέρασε, έκανε καλή δουλειά», υποστηρίζει, σημειώνοντας ότι «το γεγονός πως θα δουλέψει τώρα σ' ένα σύλλογο που έχει πρωταγωνιστική πορεία, θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση γι' αυτόν να στεφθεί για πρώτη φορά πρωταθλητής.

Το ότι εργάστηκε φέτος στην Κλουζ, έχοντας παραστάσεις και από ματς του Champions League, είναι ένα ακόμη συν του».

Όσον αφορά στο στυλ παιχνιδιού του νέου προπονητή του ΑΠΟΕΛ, ο Πιρές βάζει τις δικές του… πινελιές: «Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Παίζει είτε το 4-2-3-1 που γίνεται και 4-3-3 με μετατόπιση του κεντρικού χαφ λίγο πιο πίσω.

Τόσο στην Γκιμαράες όσο και στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αυτό εφάρμοζε. Αρέσκεται στο ποδόσφαιρο κατοχής. Οι ομάδες του έχουν επιθετικό προσανατολισμό, ενώ δουλεύει πολύ τις στατικές φάσεις».

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση