GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποιον δεν δίνουν τα κλειδιά του σπιτιού τους οι Ιταλοί;

Ένα 39% των Ιταλών είπε πως «δεν θα έδινε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού του στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι», όπως προέκυψε από δημοσκόπηση τ...


Ένα 39% των Ιταλών είπε πως «δεν θα έδινε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού του στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι», όπως προέκυψε από δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Ipsos, που διενεργήθηκε για το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai 3.

Ακολουθεί ο Μπέπε Γκρίλο του Κινήματος Πέντε Αστέρων με ποσοστό 24%, ενώ ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από το 3% των Ιταλών.

Όμως σε ό,τι αφορά «την δυνατότητα να ‘κάνουν μπίζνες’ με κάποιον πολιτικό», ο Μπερλουσκόνι συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 34%, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας και προβεβλημένο στέλεχος της κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι ένα 25%, ενώ το 14% του στατιστικού δείγματος επιλέγει τονΕνρίκο Λέτα και το 6% τον Μπέπε Γκρίλο.

Στην -πιο τυπική για μια δημοσκόπηση- ερώτηση σχετικά με την πρόθεση ψήφου των ιταλών, το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προηγείται με ποσοστό 28,6% και ακολουθεί η κεντροαριστερά με 26,3%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Πέντε Αστέρων, του Γκρίλο, με 23,6%, η κεντρώα Επιλογή Πολιτών του Μάριο Μόντι δεν ξεπερνά το 5,3% και το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία με 4,4%. Ένα 30% του στατιστικού δείγματος δηλώνει παράλληλα ότι αν προκηρύσσονταν νέες εκλογές, θα επέλεγε την αποχή.

Στην ερώτηση «ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πολιτικός της χώρας», ποσοστό 43% επέλεξε τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι ενώ το 18% επέλεξε τον πρωθυπουργό, το 13% τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Γκρίλο ένα 8%.

Σε ερώτηση για το έργο της κυβέρνησης συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα, το 56% των Ιταλών θεωρεί ότι «κάνει καλή δουλειά», ενώ το 35% απορρίπτει τις μέχρι τώρα επιλογές της. nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση