GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΚΟ: Επιρρίπτει ευθύνες στον Χριστόφια

Για «εγκληματική αμέλεια» της προηγούμενης κυβέρνησης και του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, που οδήγησε την Κύπρο...


Για «εγκληματική αμέλεια» της προηγούμενης κυβέρνησης και του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, που οδήγησε την Κύπρο στο μνημόνιο, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ευθύνες για το τραπεζικό σύστημα και την κυπριακή οικονομία, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει άλλη χώρα που να πήγε μέσα σε πέντε χρόνια από πλεονάσματα σε χρεοκοπία». Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πέτυχαν έγκριση του Μνημονίου σε τρεις εβδομάδες, ενώ η Κύπρος συζητούσε για εννέα μήνες, σημείωσε.

Επίσης, ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατήγγειλε ότι «ο τέως Πρόεδρος, με πολιτικές αποφάσεις, έπεισε ή εξανάγκασε τράπεζες και συνεργατικά ιδρύματα να αγοράζουν κρατικά κυπριακά ομόλογα, λόγω έλλειψης ρευστότητας» και πρόσθεσε ότι τα ομόλογα αυτά «αυξάνονταν δραματικά μέρα με την ημέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές ζημιές».

Η Βουλή, είπε, από το 2008 μέχρι το 2013, ψήφισε είκοσι διαφορετικές φορολογίες, χωρίς να υπάρξει καμία αύξηση εσόδων, γι' αυτό και όλοι προειδοποιούσαν την Κύπρο ότι έπρεπε να επικεντρωθεί στη μείωση δαπανών, αλλά, όπως υποστήριξε, για να μη δεχθεί πολιτικό κόστος η κυβέρνηση Χριστόφια έκανε ακριβώς το αντίθετο. Είχαμε μόνο δύο υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας μέχρι τον Μάιο του 2011, ενώ μετά, ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είχαμε ακόμα 19 υποβαθμίσεις της οικονομίας της Κύπρου.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση