GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δηλώσεις Γιάννη Μιχελογιαννάκη για το αεροδρόμιο Καστελίου

Μια πονεμένη ιστορία που αρχίζει από την δήθεν ισχυρή Ελλάδα το 1996 και φτάνει μέχρι σήμερα στην ξεπουλημένη Ελλάδα είναι το αερο...


Μια πονεμένη ιστορία που αρχίζει από την δήθεν ισχυρή Ελλάδα το 1996 και φτάνει μέχρι σήμερα στην ξεπουλημένη Ελλάδα είναι το αεροδρόμιο Καστελίου.
Συζητήσεις ηχορύπανσης, ρύπανση ατμόσφαιρας, αποτελέσματα του βιολογικού καθαρισμού, των ομβρίων υδάτων , αυξημένο κόστος ανά επιβάτη, απώλεια παραγωγικής γης, κίνδυνος εθνικής ασφάλειας με γειτνίαση με στρατιωτικό αεροδρόμιο, ανησυχία για τα 440 στρέμματα εμπορικών δραστηριοτήτων, συζητήσεις για το διάδρομο 3800 μέτρα για τους 5 συνδετήριους , για τα 25 αεροσκάφη που θα σταθμεύουν, για τα 800 οχήματα, για 150 ταξί, για την σύνδεση με ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ με τα αντισταθμιστικά οφέλη στην περιοχή μόλις 1%.
Με το να βάλει το δημόσιο 220 εκατομμύρια ευρώ και να το φτιάξει εταιρεία, φτάσαμε να λέμε μετά τους αυτοκινητόδρομους και την τράπεζα επενδύσεων, θα το ιδιωτικοποιήσουμε και μάλιστα με πληροφορίες για πώληση σε κινέζους και μάλιστα σε λίγες μέρες πάει εκεί και ο Πρωθυπουργός .
Ερωτώ. Ακούστηκε ο Δήμος, ακούστηκε η περιφέρεια, ακούστηκε η κοινωνία;
Παίζουμε με το μέλλον μας, παίζουμε με τα παιδιά μας;
Ντροπή!



1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση