GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί οι Αιγύπτιοι έρχονταν σε ερωτική επαφή μόνο το καλοκαίρι;

Στο γιατί καταγραφόταν «έκρηξη» γεννήσεων το δίμηνο του Μαρτίου- Απριλίου στην Αρχαία Αίγυπτο, πράγμα το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι οι Α...

Στο γιατί καταγραφόταν «έκρηξη» γεννήσεων το δίμηνο του Μαρτίου- Απριλίου στην Αρχαία Αίγυπτο, πράγμα το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι οι Αιγύπτιοι έρχονταν σε ερωτική επαφή κυρίως το δίμηνο του Ιουλίου Αυγούστου, απαντούν οι αρχαιολόγοι.
Μελετώντας τους 765 τάφους που βρέθηκαν στο αρχαίο νεκροταφείο του Ντάκλες Οασις στην Αίγυπτο, όπως αναφέρει η Daily Mail, διαπίστωσαν ότι εκεί βρίσκονταν θαμμένες αρκετές γυναίκες που πέθαναν μετά τον τοκετό (με το χρόνο θανάτου να προσδιορίζεται το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου) αλλά και 124 μωρά, τα οποία οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι πέθαναν ανάμεσα στη 18η με 45η ημέρα μετά τη γέννησή τους.
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη οι αρχαιολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι Αιγύπτιοι έρχονταν σε συχνές ερωτικές επαφές, πράγμα παράδοξο αν σκεφθεί κανείς ότι η έντονη ζέστη λειτουργεί αρνητικά ως προς τη λίμπιντο.
Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι Αρχαίοι Αίγυπτιοι πιθανότατα συνέδεαν το «φούσκωμα» του ποταμού Νείλου με τη γονιμότητα και για το λόγο αυτό έρχονταν σε ερωτική επαφή τους καλοκαιρινούς μήνες όταν ήταν έντονες οι πλημμύρες στον ποταμό και οργανώνονταν διάφορες γιορτές στην περιοχή.
Αντίθετα, τα ποσοστά σύλληψης ήταν ιδιαίτερα χαμηλά τον Ιανουάριο κάτι το οποίο κατά τους επιστήμονες συνδέεται με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Αρχαίων Αιγυπτίων, λόγος που τους οδηγούσε στην ερωτική αποχή και τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση