GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατροί: «Καλές οι δεσμεύσεις, αλλά εμμένουμε στις κινητοποιήσεις»

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ως τα μέσα Ιουνίου θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών που έκαναν ως το Μάρτιο, εμμείνουν στις κιν...


Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ως τα μέσα Ιουνίου θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εφημεριών που έκαναν ως το Μάρτιο, εμμείνουν στις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στη Θεσσαλονίκη, κατέλαβαν χτες συμβολικά τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), στην οδό Αριστοτέλους, μαζί με εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία.

Διαμαρτυρήθηκαν για τη συρρίκνωση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, τις απλήρωτες εφημερίες, τις μειώσεις στους μισθούς και την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Η θετική εξέλιξη ήταν η υπόσχεση που έλαβαν ότι έως τις 13 Ιουνίου θα τους καταβληθούν τα χρωστούμενα από εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι και τον Μάρτιο. Επιπλέον, μέχρι τις 13 Ιουλίου αναμένεται να πληρωθούν και τα υπόλοιπα εφημεριών από το Μάρτιο και μετά.

Στο μεταξύ, οι γιατροί απέσπασαν τη δέσμευση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλου Βεντούρη ότι θα στηρίξει τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ειδικών Παθήσεων» στη δίκη που θα διεξαχθεί, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο διοικητής των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ- Ειδικών Παθήσεων, επειδή βρίσκονταν σε επίσχεση και δεν παρουσιάστηκαν σε εφημερία.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Εχουμε ακούσει πολλές φορές υποσχέσεις. Περιμένουμε να δούμε αν θα υλοποιηθούν. Εξάλλου, οι πληρωμές των εφημεριών του Ιουνίου είναι ακόμα στον αέρα. Δεν γνωρίζουμε καν πότε θα τις πληρωθούμε», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου.

«Φτάσαμε σε σημείο εξαθλίωσης»

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της Θεσσαλονίκης τόνισαν ότι έχουν οδηγηθεί σε εξαθλίωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές στους μισθούς τους, που φτάνουν και το 60-70%. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι συνθήκες εργασίας είναι πλέον τραγικές, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, αναλώσιμα υλικά και υποδομές. Την ίδια ώρα, υπογράμμισαν ότι η προσέλευση των ασθενών αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ότι οι ίδιοι έχουν φτάσει σε προσωπική και επαγγελματική εξαθλίωση. Τέλος, προειδοποίησαν ότι αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα και επαρκώς η δημόσια υγεία, τότε οι δομές της θα διαλυθούν. agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση